OBRAZEM: Nádherná kometa jasně září na noční obloze. Pochlubte se fotkami
C/2020 F3 Neowise. Foto: Astronomická společnost Chomutov
Zajímavosti

Ústecký kraj - Po 13 letech se na naší noční obloze objevila opět velmi jasná a doslova nádherná kometa C/2020 F3 Neowise.

Na její pozorování nepotřebujeme žádnou techniku, protože je velmi dobře vidět pouhým zrakem. Fotografiemi z dnešní noci přímo z ulic města se například pochlubila Astronomická společnost Chomutov.

„ dalších dnech bude kometa pomalou stoupat na noční obloze. V případě vhodného počasí zveme veřejnost na pozorování nejen této pěkné komety v sobotu 18.července od 21:00 hod. „Na hvězdárnu“ zde v Chomutově (louka u bývalého kina Oko Lipská ul. naproti kostelu Sv.Barbory). Vstup zdarma,“ zve Jaroslav Landa z chomutovské astronomické společnosti.

Vzhledem k mimořádnému úkazu přidali také na hvězdárně v Teplicích kromě pravidelných pátečních a sobotních pozorování mimořádná pozorování komety od neděle 12. do čtvrtka 16. července vždy ve 22 hodin.

Kometu samozřejmě můžete pozorovat odkudkoliv, večer nad severozápadem, k ránu pak nad severovýchodem. Kometa je velmi nízko, potřebujete proto dobrý výhled bez překážek, aby vám ve výhledu nepřekážely stromy či kopce.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru