Energetici opět provětrali své šatníky. Lidem v nouzi takto pomáhají už počtvrté
Foto: ČEZ
Zajímavosti

Děčín – Stále více se přibližující návrat k normálnímu životu po době koronavirové nastartoval i možnost konání jiných dobrých skutků než jen ty v souvislosti pandemií. Skupina ČEZ tak může napříč svými lokalitami po celé republice zrealizovat odložený „Průvan v šatníku“ a také dobrovolnické dny.

Zatímco k naplnění „Času pro dobrou věc“ ovšem dojde v Ústeckém a Libereckém kraji až po prázdninových měsících, „Průvany“ probíhají už nyní, například ten v děčínském sídle ČEZ Distribuce v úterý 23. června. Zaměstnanci napříč celou Skupinou ČEZ s výkonem práce právě v Děčíně tak již počtvrté pomohli potřebným, a to podruhé klientům Oblastní charity Ústí nad Labem.

Skupina ČEZ pořádá již řadu let pravidelné vánoční a velikonoční trhy chráněných dílen a také Čas pro dobrou věc, což je dobrovolnický den, během něhož místo svých běžných pracovních povinností pomáhají zaměstnanci ČEZ neziskovým organizacím, jako jsou chráněné dílny, domovy důchodců, dětské domovy, sociální ústavy a podobně. „K těmto aktivitám pak přibyl i Průvan v šatníku. Letos se koná již počtvrté, byť kvůli předchozí pandemii s menším zpožděním,“ říká koordinátorka akce Lenka Mikulková z útvaru udržitelného rozvoje Skupiny ČEZ. Jak dodala, během předchozích tří tři let se podařilo celorepublikově nashromáždit a různým charitativním organizacím předat bezmála 6 tun potřebných věcí. „Šlo přitom nejen o různé ošacení, boty či kabelky, ale například také o bižuterii, kuchyňské potřeby a drobné elektrospotřebiče.“

Charitativní Průvan v šatníku probíhá v Praze, Dukovanech, Temelíně, Ostravě, Zábřehu, Hradci Králové, Plzni a Děčíně, tedy v centrálních místech regionů, v nichž Skupina ČEZ působí. Jen v Děčíně se přitom v roce 2017 podařilo nashromáždit 237 kg a o rok později 328 kg potřebných věcí. V obou případech byla příjemcem obecně prospěšná společnost JURTA se sídlem v Nebočadech. Vloni to bylo 397 kg pro Oblastní charitu Ústí nad Labem a v letošním roce k nim přibylo dalších zhruba 180 kg mírně obnošeného, zánovního, ale i zcela nového ošacení, několik kabelek, 16 párů bot a dokonce i patery hodinky.

„Všem moc děkujeme. Stejně jako vloni i letos určitě najdeme pro vše konkrétní využití, zvláště v našich šatnících, které máme v Domě Samaritán, Centru pro rodinu Ovečka a Centru pro děti Světluška,“ kvitoval opětovnou pomoc energetiků Rostislav Domorák, ředitel Oblastní charity Ústí nad Labem, která poskytuje sociální, sociálně zdravotní, prorodinné a charitativní služby.

Posláním Oblastní charity Ústí nad Labem je pomoc bližnímu v nouzi, která vychází z křesťanských zásad bez ohledu na jeho příslušnost k rase, národnosti, náboženství, státní a politické příslušnosti. Je jednou z jedenácti profesionálních charit v Litoměřické diecézi, působí v ústeckém vikariátu a konkrétně poskytuje tyto sociální služby: Centrum pomoci Samaritán, Noclehárna Samaritán, Azylový dům Samaritán, Centrum služeb pro rodinu Světluška, Terénní programy, Komunitní centrum pro děti Světluška, Dům pokojného stáří sv. Ludmily - Domov pro seniory, Dům pokojného stáří sv. Ludmily - domov se zvláštním režimem, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tykadlo a Centrum pro rodinu Ovečka, které obnáší sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, mateřské centrum a školní družinu.

Autor: Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru