Městem se v pátek prohnal masopustní průvod. K vidění byla spousta masek
Foto: Jiří Fischer
Zajímavosti

Šluknov - V pátek 21. února se městem jako lavina prohnal masopustní průvod. Již pátým rokem pravidelně paní starostka povoluje masopustní průvod a masopustní zábava začíná. A jinak tomu nebylo ani letos.

Od rána v Domě kultury probíhala zábava pro naše nejmenší. Všechny děti ze školek a školní družiny měli možnost vidět krásnou masopustní pohádku „Jak Anička o masopustu ke štěstí přišla“ Liduščina divadla. Pro dospěláky pak byla od 14:00 hodin připravena zámecká zabijačka. V letošním roce nově přímo z Varnsdorfských uzenin pana Vohnouta. Při vynikajících jitrnicích, jelítkách či tlačence s pivkem jste si mohli zazpívat u harmoniky až do pěti hodin.

V 15:00 hodin začal ten správný masopustní rej. Všechny masky se sešly před Šluknovským zámkem a společným průvodem zámeckým parkem se vydaly k jednotlivým obchodníkům, kteří je obdarovávali dobrotami a tím si tak zařídili štěstí a blahobyt v roce 2020. Na masopustním průvodu se podíleli naši nejmenší Šluknováci. Masopustní scénky zinscenoval divadelní soubor Kvítko, o hudbu se postarali žáci a učitelé ze ZUŠ Šluknov v čele s panem Patrikem Englerem, o vystoupení na náměstí Oblastní charita Šluknov a v neposlední řadě nemohu nezmínit kouzelné masky dětí ze školní družiny, mateřské školky a všech ostatních příchozích.

Poděkování patří jak Varnsdorfským uzeninám za vynikající masopustní dobroty, tak také členům Sboru dobrovolných hasičů za „hašení žízně“ skvělým pivkem i něčím ostřejším, ale i harmonikářům Miroslavu Novotnému a Milanu Lukešovi – ti všichni vytvořili v zámecké hale tu pravou masopustní náladu. Rovněž děkujeme všem obchodníkům – PC obchodu v pěší zóně, Restauraci Klub v pěší zóně, Pizzerii a kebab na náměstí, Potravinám D + S na náměstí a Pekárně Haback na náměstí – kteří připravili pro masopustní průvod výborné pohoštění – děkujeme!

Šluknovský masopust utekl jako voda, velké poděkování patří všem, kteří se na něm podíleli a dokázali tak vykouzlit tu správnou atmosféru – a byly to zejména místní děti pod vedením svých učitelek či rodičů a místní spolky. Už se těšíme na rok příští, máme totiž spoustu nápadů, co přivést do masopustu nového a vy máte rok na to, připravit ten nejlepší masopustní kostým.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru