Zoo vydala svoje euro s nulou. Víme, za kolik si ho můžete koupit
Foto: Zoo Ústí nad Labem
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Zoologická zahrada Ústí nad Labem vydává originální suvenýrovou eurobankovku s nulovou nominální hodnotou. Jedná se o sběratelský fenomén po celé Evropě a po mnoha turistických místech se ústecká zoo přidává do skupiny, která vydává vlastní motiv.

Na eurobankovce jsou vyobrazena zvířata z naší zoo – tučňák brýlový, tapír čabrakový, tygr malajský a lemur kata.

Suvenýrová bankovka je vyrobena ze 100% bavlněného papíru používaného při výrobě skutečné bankovky a obsahuje i některé ochranné prvky jako pravá bankovka (hologram, mikrotisk, UV ochranné prvky,…) a zároveň je opatřena proti případnému zneužití v automatech i v čtečkách. Každý kus je unikátní, neboť je opatřen sériovým číslováním. Výrobu zajišťuje společnost Oberthur Technologies, která vyrábí i pravé euro bankovky. Tvůrcem myšlenky Euro Souvenir bankovek je Francouz Richard Faille, jeho hlavní filosofií je podpora turismu významných lokalit Evropy. Od roku 2018 se tento koncept rozšířil i na Slovensko a do České republiky. Tento suvenýr je vhodný pro turisty, malé i velké návštěvníky, sběratele a také pro nadšence z oblasti numismatiky. Především sběratelé mají velký zájem o další kousek do sbírky, a proto jsou eurobankovky vyprodávány během několika hodin, popřípadě dní.

Ústecká zoo do prodeje uvolňuje 3 500 kusů eurobankovek. „Zájemci si mohou suvenýr zakoupit pouze v Zoo Ústí nad Labem ve středu 4. prosince 2019 od 9.00 hodin do 15.00 hodin. Prodejním místem bude Zooškola Heinricha Lumpeho v dolní části zoo. Cena jedné eurobankovky je 80 Kč a platba bude probíhat pouze v hotovosti. Každý zájemce si může po předložení platné vstupenky zakoupit pouze 5 kusů eurobankovek,“ informuje Nikola Roštejnská z ústecké zoo.

Kompletní podmínky prodeje jsou zveřejněny na webových stránkách www.zoousti.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru