Gymnazistka z Ústeckého kraje se dostala mezi finalistky Miss České republiky
Valerie Váňová. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Litvínov – Sedmnáctiletá Valerie Váňová z Lomu se probojovala do finálové sestavy Miss České republiky. Zatím je mezi devíti finalistkami, čeká se na volbu posledních tří dívek, aby byla známa kompletní dvanáctka uchazeček o korunku krásy.

Na rozhovor do litvínovského Zámeckého parku přichází sympatická, dobře naladěná slečna. Je o něco menší, než jsem očekával. „Mám jen 170 centimetrů,“ usmívá se. Pro soutěž miss to není žádnou překážkou. Nejde jen o ideální míry – ne že by je Valerie neměla - ale hodnotí se i osobnosti dívek. „Důležitá je podle mě pokora,“ dodává Valerie. A celou dobu našeho povídání mám pocit, že tato vlastnost jí určitě nechybí. Ničím se nechlubí, chválí své kolegyně v soutěži, se kterými se již potkala. „Byla mezi námi přátelská atmosféra. Možná jsem to ani nečekala,“ říká.

V Litvínově navštěvuje gymnázium a brzy začne dělat řidičák. Pokud by uspěla, bude se jí hodit. Jako vítězka by měla nárok na roční zapůjčení osobního automobilu. Mezi její koníčky patří pole dance, i když kvůli pandemii ubylo příležitostí, jak a kde cvičit. Její trenérka musela studio prodat.

Když podávala on-line přihlášku do Miss České republiky, rodičům to hned neprozradila. Nechala si to pro ně jako překvapení. „Mám jejich plnou podporu, ale jinak to doma příliš neřešíme. Život jde normálně dál,“ dodává.

Valerie Váňová bere soutěž jako příležitost ke sbírání zkušeností a dívkám vzkazuje, že z přihlášky nemusejí mít obavy. „Není čeho se bát. Maximálně neúspěchu,“ směje se. „Ale kdybych zvítězila, tak budu samozřejmě moc ráda.“

Valerii můžete sledovat na Facebooku i na Instagramu a novinky ze soutěže najdete rovněž na facebookových stránkách. Ve finále, které bude pravděpodobně na podzim, jí můžete držet nejen palce, ale vyjádřit podporu i při veřejném hlasování.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru