OBRAZEM: Za čtvrteční požár v Národním parku České Švýcarsko může pravděpodobně nezodpovědné chování turistů a zábavná pyrotechnika
Foto, zdroj: Redakce
Děčín

České Švýcarsko, Hřensko - Lesní porost mezi Pravčickou bránou a státní hranicí v Národním parku České Švýcarsko zachvátil ve čtvrtek 18. května krátce po druhé hodině odpolední požár. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Hořelo asi na sto metrů dlouhém pruhu lesa, oheň se i za pomoci větru šířil dál do okolí. Na místo vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči a z Prahy na místo přiletěl vrtulník. Silnice ve Hřensku od restaurace Klepáč směrem na Meznou byla kvůli zásahu hasičů zcela uzavřena.

Požár údajně vznikl u přístupové cesty k Pravčické bráně, u Tří pramenů. Podle informací Správy národního parku České Švýcarsko hořela převážně hrabanka a suché dřevo. Příčinou požáru měla být lidská neopatrnost. Dnes se na území národního parku pohybovalo větší množství návštěvníků a to v souvislosti se svátky v sousedním Sasku. Správa NP posílila během dnešního dne hlídkovou činnost v terénu, a to i ve spolupráci s Policií ČR. Díky tomu se zřejmě podařilo dopadnout i viníky, kteří se údajně k činu na místě přiznali. Podle informací má být za požárem neopatrné zacházení se zábavní pyrotechnikou. Událost je nadále v šetření.

1805hrenskotrimal

1805hrenskosestmal

1805hrenskosedmmal

1805hrenskopetmal

1805hrenskomal

1805hrenskoctyrimal

Foto: Redakce

1805ceskesvycarsko

Foto, zdroj: NP České Švýcarsko

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru