Dojde na všechny: Po bouřkách až 10 °C, hned na to slunce a až 30 °C
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Počasí v prvních červencových dnech bude myslet na všechny. Nejdříve, po přechodu studené fronty doprovázené (intenzivními) bouřkami, rtuť v teploměrech klesla až k 10 °C. K deseti, ne o deset. Následně nás čekají sluneční paprsky, ale rovněž lehká přehlídka mraků s teplotami, které potěší jak seveřany, tak nenáročné jižany. A nakonec tropy, ale jen tak tak a s celkem kvalitním nočním chládkem.

1. července: Studená fronta. Kdo ji rád, ten bude v pátek spokojen. Dorazí už v ranních hodinách (do Karlovarského kraje, ze kterého se rychle přesune i do Ústeckého kraje). Abychom to zkrátili, prostě až do (pod)večerních hodin nepřekvapí srážky, ať už v podobě bouřek nebo dešťových komplexů na steroidech. Jak bude den stárnout, tak teploty budou postupně klesat, nikoli stoupat. Těsně před příchodem naší bezejmenné spasitelky (studeným frontám meteorologové jména nedávají, ale klidně si ji pojmenujte) ještě bude až okolo 27 °C, ale do západu slunce to klesne na nějakých 18 až 13 °C, což je asi lepší než 35 až 39 °C, jako měli ve čtvrtek 30. června na Moravě, na Slovensku, v Maďarsku... V pozdních večerních hodinách se od západu vyjasní.

2. července: Převážně jasno, pouze mezi cca 11:00 až 15:00 polojasno až oblačno, nicméně beze srážek. Teploty luxusní, v rámci možností: ráno v minimu 12 až 8 °C, odpoledne v maximu 21 až 25 °C.

3. července: Jasno až skoro jasno. Nejnižší ranní teploty kolem 14 až 10 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 25 až 29 °C, ojediněle až okolo 30 °C.

4. července: Plus minus polojasno, plus minus žádné srážky, ráno v minimu plus minus 18 až 14 °C, odpoledne v maximu plus minus 27 až 31 °C.

O svátcích 5. a 6. července by mohlo dorazit déletrvající ochlazení, ale víte jak to je s dlouhodobými předpověďmi. Když už nic, tak úmorná supertropická vlna veder, která neví, co to je konec, v dohledné době ani omylem nehrozí. A ještě jedna dobrá/špatná zpráva: červen utekl rychlostí lusknutí prstů. Ještě dvě taková lusknutí a je tu podzim a každoroční smuteční obřad (pohřbívání sezóny veder a bouřek). A takhle pořád dokola.

Lidský život je vlastně jeden velký řetízkový kolotoč. A touto pofidérní myšlenkou se rozloučíme. Pěkný (hodně) prodloužený víkend a hlavně: Slunce v duši!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru