Hřensko - Ve středu 22. 6. 2022 odpoledne zasahovali dobrovolní hasiči Hřensko u značně opilého mladšího turisty, který se pohyboval na cestě k Pravčické bráně. Několikrát došlo k jeho pádu. Mladík ohrožoval jak sebe, tak i ostatní turisty svojí nejistou chůzí a pády. Na místo také přijeli záchranáři i policisté. Turista svým nezodpovědným chováním zbytečně zaměstnal složky IZS.

Dobrovolní hasiči v místě zasahovali i v úterý, kdy pomohli přepravit několik vyčerpaných dětí školního výletu z Prahy. Některé z nich měli i nevhodnou obuv, jedna ze slečen dokonce i žabky. Hasiči v okolí Pravčické brány zasahují v letních měsících skoro každý týden. Jedná se o časté zdravotní problémy, vyčerpání, kolapsy a také pády. Vzhledem ke složitosti terénu jsou většinou pacienti přenášeny v nosítkách, a to i několik stovek metrů až kilometrů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru