Podél frekventované ulice Svatopluka Čecha se buduje nový chodník. Kdy bude hotovo?
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Nový chodník buduje město podél frekventované ulice Svatopluka Čecha. Stavební práce vyjdou městský rozpočet téměř na dva miliony korun.

V první etapě dojde k realizaci chodníku v délce pět set metrů, a to v úseku od křižovatky s ulicí Československých letců po křižovatku s ulicí Chelčického. „Ulice Svatopluka Čecha je hodně frekventovaná. Jde o hlavní příjezdovou cestu do sběrového dvora, takže je zde i zvýšený provoz nákladních aut,“ popisuje situaci starosta města Roland Solloch a dodává: „Obyvatelé o vybudování chodníku žádají několik let. Město se jejich podnětem zabývalo, ovšem realizaci pozdržela vlastnická práva pozemků podél komunikace. Umístění chodníku limitovaly také inženýrské sítě.“ Situaci se radnici podařilo vyřešit a po nezbytné administrativě se společnost SaM silnice a mosty Děčín a. s., jež vyhrála výběrové řízení, pustila do práce.

Chodník bude tvořit betonová dlažba a od komunikace bude oddělen obrubníkem. „Rozhodně se zvýší bezpečnost chodců, kterých tam denně projde několik stovek. To byl hlavní cíl. Zklidnit by se měla také dopravní situace,“ dodává Solloch.

Stavební práce by měly být dokončeny na přelomu září a října letošního roku. Městský rozpočet vyjdou téměř na dva milion korun s DPH. Druhý úsek chodníku, který povede až k vlakové zastávce, se bude jednak z důvodu plánované rekonstrukce vysokého napětí společností ČEZ, tak ekonomických důvodů dělat v příštích letech.

Ve Varnsdorfu probíhají práce i na dalších chodnících. Celoplošné opravy proběhly v ulicích Čelakovická, Kostelní, Havlíčkova nebo Chelčického.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru