Nemocnice ve Varnsdorfu má nový rentgen za sedm milionů. Nahradil čtyřicet let starý přístroj
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Téměř za sedm milionů korun pořídila Nemocnice Varnsdorf nový moderní rentgenový přístroj. Původní sloužil čtyřicet let. Po více než čtyřiceti letech došlo k výměně rentgenového přístroje v Nemocnici Varnsdorf.

Ten obstál až do dnešní doby především díky kvalitě zpracování snímků. Během instalace nového moderního rentgenového přístroje s přímou digitalizací bylo zapotřebí drobných stavebních úprav.

„Máme v plánu současně zavést systém PACS, díky němuž bude možno zasílat elektronicky snímky na vyšší pracoviště bez ztráty kvality,“ říká ředitel nemocnice Václav Jára. „Dle finančních možností máme v plánu také pořízení nového ultrazvukového diagnostického přístroje,“ prozradil na závěr Jára. Po dobu instalace nového rentgenového přístroje zajišťovala vyšetření nemocnice v Rumburku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru