Zoo Děčín: Bruno řádí na sněhu, spát se mu nechce
Foto, zdroj: Zoo Děčín
Děčín

Děčín - Medvěd kamčatský Bruno z děčínské zoologické zahrady si plnými doušky užívá sněhovou nadílku. K zimnímu spánku se prozatím ulehnout nechystá. Ptáte se proč?

„Důvodem je mírný průběh letošní zimy. Až do minulého týdne se pohybovaly teploty pouze kolem bodu mrazu, a počasí ho tak k žádné hibernaci nenutilo. Trochu k tomu přispívá i jeho věk. Mladí medvědi zpravidla spí přes zimu kratší dobu než starší kusy,“ vysvětlil vrchní chovatel Petr Haberland. I v této době chodí Bruno do venkovního výběhu, kde si dokáže sníh a mráz náležitě užít. Ve sněhu se válí, běhá, hrabe i hledá krmení, které mu do něj schovali ošetřovatelé. Jeden den na něj ve venkovní expozici dokonce čekal sněhulák ozdobený jeho oblíbenými dobrotami. Brunův denní režim je nyní v zimě pozměněn, venku tráví pouze pár hodin denně, zbytek dne pak proleží na slámě ve své ubikaci a pospává. I jeho krmná dávka byla z letních 20 kilo snížena na pouhé 3 kilogramy, a tak v tomto období využívá dostatečných tukových zásob, které si během roku vytvořil. „Předpokládáme, že pokud už letos neudeří na delší dobu větší mrazy, k regulérnímu zimnímu spánku už Bruno nejspíš neulehne,“ doplnil Haberland.

2201zoodva

 

Jak si Bruno sněhové nadílky užívá se můžete přesvědčit na videu nebo ho lze sledovat online na webových stránkách zoo.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4Fe5fQo7uHo&t=1s

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru