Děčínská nemocnice má nový moderní přístroj pro počítačovou tomografii
Foto: Krajská zdravotní
Děčín

Děčín - Krajská zdravotní, a. s., (KZ) zprovoznila v Nemocnici Děčín, o. z., nový přístroj pro počítačovou tomografii (CT). Nahradil starší zdravotnickou techniku, která sloužila pacientům od roku 2008.

Pořizovací cena nového počítačového tomografu s příslušenstvím je 15 218 170 Kč včetně DPH. Financování bylo zajištěno z dotačního titulu 31. výzvy IROP – projekt „Zvýšení kvality návazné péče – Nemocnice Děčín, o. z.“

Stávající počítačový tomograf Siemens Somatom Emotion 16 byl v děčínské nemocnici v provozu dvanáct let a již neodpovídal požadavkům na současné trendy v zobrazovacích metodách v radiodiagnostice. V souvislosti s nutností obnovy počítačového tomografu jako jednoho ze základních vybavení Radiodiagnostického oddělení a Iktového centra Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Děčín, o. z., proto byl 13. listopadu 2020 uveden do klinického provozu nový počítačový tomograf Aquilion PRIME SP výrobce Canon Medical Systems Corporation od dodavatele AURA Medical s. r. o.

„Zdravotníci i pacienti dostávají k radiodiagnostice namísto dosud používaného kvalitativně zcela nový, moderní přístroj. Jde o další krok v očekávané modernizaci děčínské nemocnice,“ řekl k obměně zdravotnické techniky MUDr. Michal Hanauer, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Děčín, o. z.

Radiodiagnostické oddělení děčínské nemocnice zajišťuje celotělovou diagnostiku včetně diagnostických výkonů, intervenčních výkonů, RTG diagnostiku zažívacího traktu a urotraktu, hrudníku, traumata, ultrazvuková a CT vyšetření, intervenční výkony pod CT.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru