Foto: Zimní stadion v Děčíně má novou střechu
Foto, zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - Město Děčín dokončilo v listopadu další významnou investici. Zimní stadion v Děčíně se po dlouhých letech dočkal výměny střešního pláště. Rekonstrukce vyšla na 21,5 milionů korun.

„Celou částku zaplatí město ze svého rozpočtu, dotaci se nám získat nepodařilo,“ říká primátor města Jiří Anděl.

Práce na rekonstrukci začaly v květnu, padesát dní byl omezen provoz interiéru zimního stadionu. Před několika dny si město stavbu převzalo.

„Střecha je profesionálně udělaná, nemám k tomu výtku,“ říká náměstek primátora pro realizaci staveb a oprav Tomáš Brčák. „Věřím, že střecha bude návštěvníkům zimního stadionu sloužit bez problémů dlouhá léta,“ dodává.

Do zimního stadionu často zatékalo, proto se město rozhodlo střechu opravit. Novou nosnou konstrukcí střechy jsou trapézové plechy, na které je kladena vrstva parotěsné zábrany, tepelné izolace a střešní krytiny. Nové střechy se děčínský zimní stadion dočkal po 37 letech.

3011strecha

Multifunkční sportoviště

V těsném sousedství zimního stadionu město letos dokončilo další velmi významnou investici, a to multifunkční sportoviště. Stavba areálu vyšla na více něž 38 milionů korun, z toho necelou polovinu pokryla dotace z ministerstva školství. Slavnostní otevření proběhlo v létě.

Na jednom hřišti je možné hrát například malý fotbal, volejbal, nohejbal, tenis či basketbal, na druhém pak hokejbal a in-line hokej. Součástí areálu je betonový skatepark skládající se z jednotlivých na sebe plynule navazujících překážek, dále šatny, toalety a sprchy. Nechybí ani mobilní tribuny s rozebíratelnou konstrukcí pro snadné přemístění, odpočinkové zóny se stoly na stolní tenis, čtyři venkovní posilovací stroje, parkovací stání, a to včetně stání pro ZTP. Areál má i umělé osvětlení a modernizované ochranné oplocení s protihlukovou stěnou pro splnění hygienických limitů v denní provozní době sportoviště.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru