Ústecký kraj obnovil zařízení pro nakažené bezdomovce. Za den přibylo 114 osob s covid-19
Nemocní bezdomovci nebo lidé bez střechy nad hlavou v karanténě mohou získat dočasný azyl. Ilustrační foto: archiv
Děčín

Ústecký kraj - Ústecký kraj od pátku 25. září 2020 obnovil zařízení pro umístění lidí bez domova, kteří se nakazí nemocí covid-19 nebo budou mít nařízenou karanténu. Zařízení je situováno do bývalého domova pro osoby se zdravotním postižením v Hliňanech.

"Je to jeden z výstupů naší komunikace se zástupci měst v našem kraji. V rámci vzájemného informování o situaci v jednotlivých částech kraje jsme se rozhodli pro tento preventivní krok. Chci ale zároveň všechny uklidnit, protože náš kraj si v tuto chvíli nevede špatně," řekl 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika.

V Ústeckém kraji přibylo za poslední den 114 osob s pozitivním testem na covid-19. Údaje byly platné k nedělní 15. hodině a informovala o nich Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje. Je to méně než v sobotu, kdy hygienici informovali o denní nárůstu 160 nakažených lidí.

Nyní je v Ústeckém kraji 1526 osob s novým typem koronaviru, kteří prošli testováním. Dohromady onemocnělo od začátku epidemie 2677 lidí, vyléčilo se 1128 pacientů. Zemřelo 23 lidí v souvislosti s nemocí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru