Město znovu nabízí dotace na opravy střech a fasád. Kolik můžete získat?
Ilustrační foto
Děčín

Šluknov - Město Šluknov podporuje zlepšení celkového vzhledu města a bude tak i nadále pokračovat v podpoře vlastníků na opravě fasád a střech v centru města (území městské památkové zóny Šluknov).

Snahou vedení města je nejen zlepšení vzhledu centra Šluknova, ale též postupné rozšiřování a zkvalitňování služeb v turistickém ruchu i oživení obchodu a služeb. Důsledkem by měla být širší nabídka služeb ve městě i delší pobyt návštěvníků ve městě, a tím i zlepšení a zvýšení kupní síly pro místní podnikatele a prodejce.

Na 52. zasedání Rady města Šluknov byl odsouhlasen další, 4. ročník tohoto dotačního titulu, a je tak možné si na příští rok akci připravit a požádat o příspěvek. S ohledem na skutečnost, že prováděné opravy vlastníků jsou ve velmi vysoké kvalitě, budou příspěvky navýšeny, a to následovně:

  • Dotace na opravu fasády (ne pouhý nátěr či zateplení) fasády činí 400 Kč/m2 na čelní stěnu a 200 Kč/m2 na stěny ostatní. Maximální výše dotace činí 80.000 Kč na jeden obytný dům.
  • Dotace na výměnu krytiny (ne pouhý nátěr nebo částečná oprava střechy nebo částečná oprava střechy nebo přeložení krytiny vyjma břidlice) činí 400 Kč/m2 na čelní část střechy, 200 Kč/m2 na části ostatní. Maximální výše dotace činí 50.000 Kč na jeden obytný dům.

Termín podání žádostí je do 27.11.2020.

A co je k tomuto potřeba?

  • Zejména projednání záměru se zástupci Státní památkové péče MěÚ Rumburk, který vydá závazné stanovisko, jenž je nutnou součástí Žádosti o neinvestiční účelovou dotaci na obnovu fasády, či výměnu střešní krytiny.
  • Dále je nutné vyplnit žádost, včetně stanovení čisté plochy fasády, či střechy, pro stanovení oprávněné výše dotace a také je velmi vhodné mít předjednány realizace prací s dohodnutou firmou, neboť se pak vyhnete problémům s časovou tísní při realizaci a možným vracením dotací kvůli nezhotovením prací z důvodu vytíženosti firem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru