OBRAZEM: Šokující nález! V pytlích na dvoře večerky ležela mezi zabitými i ještě živá zvířata!
Tohle objevili inspektoři při kontrole večerky v Hrobčicích. 9x foto: SZPI
Děčín

Teplicko - Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (dále jen SZPI) zjistili porušení několika právních předpisů při kontrole provozovny „Večerka“, která sídlí na adrese Hrobčice 26 na Teplicku.

Na dvoře provozovny a v přilehlém skladu inspektoři zjistili přes 400 kilogramů mořských živočichů v živém i zabitém stavu. "Různé druhy mořských ryb, chobotnice, sépie, krabi, ústřice a další živočichové byly provozovatelem skladovány zcela nevyhovujícím způsobem – volně ložené v přepravkách, igelitových pytlích, polystyrenových a dřevěných boxech," uvádí v závěrečné zprávě tiskový mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Zboží bylo zcela nechráněné před vlivy okolního prostředí a podmínky skladování tak neumožnily zajistit bezpečnost skladovaných živočichů a potravin, zejména s ohledem na rizika kontaminace z vnějšího prostředí a rozvoje mikroorganismů.

Došetření případu se uskutečňuje ve spolupráci se Státní veterinární správou, která je pověřena mj. kontrolou výroby, přepravy a skladování potravin živočišného původu.

Inspektoři SZPI dále v provozovně zjistili šest druhů potravin s prošlým datem minimální trvanlivosti, které provozovatel nabízel mezi ostatním zbožím bez jejich oddělení a označení informací, že se jedná o potraviny s prošlým datem minimální trvanlivosti. V části provozovny probíhala rekonstrukce a nedostatečné zabezpečení těchto prostor proti úniku prachu vedlo ke zvýšenému výskytu prachu v prodejní části provozovny.

"K dalším porušením předpisů patří skladování předmětů nesouvisejících s prodejem potravin v provozovně, znečištění podlahy a stěn dlouhodobými nečistotami, zanedbaná údržba mrazícího zařízení, hromadění starého pečiva a další. Provozovateli Xuan Tung Nhu z Bíliny inspektoři nařídili odstranit zjištěné nedostatky a zahájí s ním správní řízení o uložení pokuty," pokračuje Pavel Kopřiva.

foto

1407szpi3

1407szpi4

1407szpi5

1407szpi6

1407szpi7

1407szpi8

1407szpi9

1407szpi10

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru