Koronavirus: V sobotu 121 nemocných, objevilo se jedno nové ohnisko
Foto: Ministerstvo zdravotnictví
Děčín

ČR - V Česku v sobotu přibylo opět více než sto nově zjištěných případů nákazy covid-19. Jde o již známa lokální ohniska, k nim přibylo jedno nové. Situace v Ústeckém kraji je nadále velmi klidná.

Naposledy hodnotil situaci k páteční statistice ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který se vyjadřoval k novým případům. V pátek jich přibylo ještě více, než v sobotu. Zatímco těsně před víkendem to bylo 141 nakažených, v sobotu se jednalo o 121 nově zjištěných nemocných. „Drtivá většina z nich je v Karviné, tam evidujeme 56 nových hlášení, v Praze 12, což je o 4 méně než předchozí den, dále v Ostravě 11 a v Liberci 10. Na všech dalších místech jsou to jednotky případů,“ uvedl Vojtěch. 

Na Karvinsku jde převážně o zaměstnance těžební firmy OKD, která rozhodla o přerušení těžby od pátku 3. července. Převážná část tamních nemocných má podle společnosti bezpříznakový průběh nemoci. Necelé dvě stovky lidí se již po prodělání infekce vrátily do práce.

 

V sobotu se objevilo nové ohnisko ve firmě na Kutnohorsku. Ta hned rozhodla o uzavření provozu.

V Ústeckém kraji přibyl od minulé neděle jediný případ, a to na Ústecku.

Dohromady tak v Ústeckém kraji bylo od začátku epidemie zjištěno 558 případů koronaviru, uzdravilo se již 530 osob, 22 podle Ministerstva zdravotnictví zemřelo.

V celém Česku bylo doposud odhaleno 12440 nakažených. Nemoc aktuálně prodělává 4237 osob, 7852 lidí se vyléčilo. V souvislosti s covid-19 zemřelo 351 nemocných. V nemocnicích leží 132 pacientů s koronavirem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru