VIDEO: Největší investice Krajské zdravotní od jejího vzniku: Ukázala nové operační sály i ARO
Jeden z nových operačních sálů. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Teplice - Společnost Krajská zdravotní představila v teplické nemocnici nový pavilon operačních sálů, centrální sterilizace a anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Jde o největší investiční akci v třináctileté historii společnosti, která má pod sebou pět největších nemocnic v Ústeckém kraji.

Díky investici za 392 milionů korun získají lékaři, ostatní personál i pacienti prostředí odpovídající standardům třetího tisíciletí a v něm nejmodernější vybavení a zdravotnickou techniku. V současné době je vše již stavebně dokončeno a probíhá vybavování interiéru, poté bude zahájen zkušební provoz.

V nových operačních sálech bude realizováno veškeré současné spektrum operačních výkonů, které jsou v teplické nemocnici prováděny. Operovat zde budou cévy, klouby, břišní dutiny a provádět laparoskopické zákroky. Na základě rozhodnutí představenstva Krajské zdravotní, a. s., došlo oproti původnímu záměru k dostavbě ještě jednoho nadzemního podlaží pro umístění ARO a JIP.

„Ústecký kraj výstavbu nového pavilonu v teplické nemocnici podpořil. Takové finance slouží k tomu, aby obyvatelé Ústeckého kraje měli k dispozici co nejlepší zdravotní péči. Aby nemuseli jezdit na zdravotnická pracoviště do jiných krajů, pokud mají například úraz, abychom to kvalitní a dobré, pokud jde o zdravotnictví, měli možnost nabídnout doma. Všem, kdo se na této akci podíleli, moc děkuji a přeji, ať nové operační sály slouží mnoho dalších let,“ zdůraznil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

https://www.youtube.com/watch?v=e6xNfn_MUlk

„Při sestavování krajského rozpočtu je každoročně jednou z priorit zdravotnictví. Děkuji představenstvu Krajské zdravotní, jeho předsedovi i generálnímu řediteli. Jednání s nimi nebyla jednoduchá, na druhou stranu musím říct, že za nimi stojí obrovský kus práce. Je to vidět nejen na teplické, ale i na ostatních krajských nemocnicích,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje PhDr. Martin Klika, MBA, DBA.

„Jsem přesvědčen, že tato investiční akce vstoupí do historie Krajské zdravotní, protože za 13 let od vzniku společnosti je největší a nejdražší. Dílo se nerodilo lehce, cesta k výsledku, který dnes vidíte, byla dlouhá a trnitá. Když jsme uvažovali o záměru, počítali jsme původně s rekonstrukcí stávajícího anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Představenstvo nakonec rozhodlo o přistavení ještě jednoho podlaží pro ARO na právě budovaný pavilon. Celou investici finančně podpořil Ústecký kraj,“ připomněl předseda představenstva KZ Ing. Jiří Novák. „Chci poděkovat všem pracovníkům teplické nemocnice v čele s ředitelem zdravotní péče MUDr. Tomášem Hrubým, sestrám, zdravotnickému personálu, protože v posledních třech letech byla teplická nemocnice jedno velké staveniště, kdy kromě výstavby pavilonu zde probíhala řada dalších akcí, rekonstrukcí,“ dodal Ing, Jiří Novák.

„Sluší se poděkovat vedení Ústeckého kraje za dlouhodobou finanční investiční podporu, které se Krajské zdravotní dostává. Bez ní by obnova a rozvoj nemocnic, cílený představenstvem společnosti v čele s Ing. Jiřím Novákem, nebyl možný v takovém tempu, jak se to v posledních letech děje. Výsledkem této spolupráce je také nový pavilon nemocnice v Teplicích, jehož prostory si dnes můžeme společně prohlédnout,“ řekl Ing. Petr Fiala.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru