V Bynově hořelo v lese. Začínající požár byl včas nahlášen a rychle zlikvidován. Také už platí zákaz do některých lesů!
Foto: Tomáš Straka
Děčín

Děčín, Bynov - Celkem čtyři hasičské jednotky (profesionální hasiči z děčínské stanice, dobrovolní hasiči Jílové, Horní Žleb a Staré Město) vyjely v pátek v 16:32 k nahlášenému požáru v lese, nedaleko konečné autobusu MAD linky 218 Na Vyhlídce. Podle oznamovatelky hořelo na ploše 1x1 metr, ale hasiči měli i další informaci, že hoří na větší ploše až 50x50m. Na místo proto vyjel větší počet jednotek.

Jako první na místo přijela hlídka PČR. Oznamovatelka je navedla na místo události. Průzkumem bylo zjištěno, že se naštěstí potvrdila první informace o velikosti požáru. Po příjezdu hasičů byl začínající požár, pravděpodobně od cigaretového nedopalku, rychle zlikvidován. Ohnisko bylo přibližně 400m. od hlavní cesty. Hasiči požár likvidovali pomocí vodních vaků. Díky včasnému oznámení požáru nedošlo k většímu rozšíření do okolí. Poděkování patří oznamovatelce a také dětěm, které po žádosti hlídky PČR na místo navedly hasiče. Z důvodu malého rozsahu požáru byly postupně jednotky odvolány zpět.

2504bynovdva

2504bynov

2504bynovctyri

2504bynovpet

Protože v lesích hrozí nebezpečí požárů, vydal děčínský magistrát (na základě žádosti Správy národního parku České Švýcarsko), zákaz vstupu do lesů v těchto lokalitách:


1. Hřensko,
2. Mezná u Hřenska,
3. Janov,
4. Růžová,
5. Kamenická Stráň,
6. Srbská Kamenice,
7. Jetřichovice u Děčína,
8. Rynartice,
9. Všemily,
10. Vysoká Lípa,


Toto opatření obecné povahy platí zatím do 22. července 2020.
Toto opatření se nevztahuje na turisticky značené cesty (pěší stezky, cyklostezky a hipostezky).

Zdroj: MM Děčín

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru