V kraji přibylo za den jedenáct nakažených. Jsme mírně optimističtí, říká ministr zdravotnictví
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Foto: Vláda ČR
Děčín

Ústecký kraj – Krajská hygienická stanice potvrdila ve středu k 17. hodině 199 osob pozitivně testovaných na koronavirus. Ministerstvo zdravotnictví uvádí již 216 případů. V celém Česku je již 3604 osob s prokázaným onemocněním COVID-19.

V Ústeckém kraji přibylo od úterý do středy 11 osob s nákazou. Dva lidé zemřeli, čtrnáct se podle Krajské zdravotní vyléčilo. V celém Česku se uzdravilo 61 pacientů. S nemocí zemřelo 39 osob.

Počty případů podle okresů:

  • Ústí nad Labem 38 (o den dříve 38)
  • Litoměřice 86 (82)
  • Děčín 29 (27)
  • Teplice 15 (15)
  • Most 11 (11)
  • Chomutov 11 (8)
  • Louny 9 (7)

Vláda ve středu, na návrh Ústředního krizového štábu, přijala rozhodnutí, že navrhne prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní do 11. května 2020. Dále souhlasila s návrhem Ministerstva vnitra ČR na posílení pravomocí Policie ČR a obecní policie postihovat na místě pokutou až do výše 10 tisíc korun porušování nařízených opatření v boji s koronavirem. Obě tato rozhodnutí podléhají projednání a schválení v Parlamentu české republiky.

„Určitě je namístě prodloužit nouzový stav o 30 dní. Stále ještě nejsme za vrcholem epidemie, byť nás aktuální vývoj může naplňovat mírným optimismem. Na druhou stranu právě následující dny nám ukáží, jak se bude epidemiologická křivka vyvíjet,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Vláda dále rozhodla, že počínaje 2. dubnem mohou být nově otevřeny prodejny domácích potřeb, pokud mají v sortimentu výrobky a pomůcky, které lze využít k ochraně obyvatelstva.

Bylo schváleno nařízení předním českým výrobcům ochranných pomůcek k dodávkám přímo pro stát na zajištění potřeb zdravotníků a dalších zaměstnanců „v první linii“.

Připravují se další finanční nástroje na podporu podnikatelské sféry, ale i zlepšení situace občanů, jako jsou odklady splátek půjček, úvěrů a hypoték až o půl roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru