Čtyři týdny po prvním případu je v Ústeckém kraji přes 100 nemocných. Kraj je na tom nejlépe z republiky!
Ilustrační foto
Děčín

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji onemocnělo k nedělnímu ránu dohromady 102 lidí novým koronavirem. Jde o nákazy prokázané krajskou hygienickou stanicí. Jsou to přesně čtyři týdny, kdy se objevil první pacient v Česku, shodou okolností rovněž z Ústeckého kraje.

Čtyři lidé se z celkového počtu diagnostikovaných osob v Ústeckém kraji uzdravili. Kraj je na tom v porovnání s ostatními oblastmi České republiky zatím nejlépe. Nikoliv v celkovém počtu nemocných, ale v přepočtu na sto tisíc obyvatel. Jde o 12,43 nemocných na 100 tisíc lidí, jak uvádí Ministerstvo zdravotnictví. Například na sousedním Karlovarsku je to 30,82 osob s pozitivní nákazou Covid-19 na 100 tisíc obyvatel. Nejhůře je na tom hlavní město Praha, kde jde o 54,37 nemocných na 100 tisíc občanů. To je pětkrát více než v Ústeckém kraji.

Podle posledních údajů Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem vzrostl počet nemocných lidí na Ústecku na 29, na Děčínsku na 21, na Litoměřicku na 22, na Mostecku na sedm (pět pacientů z toho je na Litvínovsku), na Chomutovsku na pět a na Lounsku a Žatecku na tři. Zbývající počet nemocných nebyl dosud přirazen k jednotlivý okresům.

V Česku je k době vydání článku známo13 úmrtí pacientů s nemocí Covid-19. Vyléčeno je oficiálně zatím 11 osob.

Celkový počet osob s prokázaným onemocněním Covid-19 dosáhl k nedělní osmé hodině ranní 2 669. Provedeno bylo již přes čtyřicet tisíc laboratorních testů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru