Krajská zdravotní jednat o využití nemocnice ve Varnsdorfu neodmítla. Proti tvrzení Rady města se ohrazuje
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemvdf.cz
Děčín

Rumburk - Vedení Krajské zdravotní, a. s., (KZ) se ohrazuje proti tvrzení členů Rady města Varnsdorfu o nejasnosti nabídky na spolupráci ohledně využití Nemocnice Varnsdorf a o svém údajném odmítnutí účasti na jednání radních, na které byli předseda představenstva KZ Ing. Jiří Novák a generální ředitel Ing. Petr Fiala pozváni.

Ve zprávě ČTK "Personál nemocnice Varnsdorf nechce pod KZ, bojí se nižších mezd", vydané po jednání Zastupitelstva města Varnsdorf ve čtvrtek 13. února 2020, stojí: "Kvůli nejasnosti nabídky pozvala rada města zástupce KZ na další jednání. Podle radních ale trvají na své nabídce a schůzky se odmítli zúčastnit."

"Vedení KZ se proti tomuto nepravdivému tvrzení ohrazuje. Především je pravda, že jsme poslali dva dopisy, a to nejprve s nabídkou spolupráce Radě města Varnsdorfu a druhý poté panu starostovi města ThMgr. Rolandu Sollochovi, v němž jsme odpověděli na pozvání na jednání rady města, které jsme pouze obdrželi mailem ze sekretariátu starosty. Pravdou také je, že na ani jeden z našich dopisů, ve kterých navrhujeme konkrétní postupy, jsme odpověď nedostali," upozorňuje Ing. Jiří Novák, předseda představenstva KZ.

V dopise zaslaném 6. ledna 2020 Radě města Varnsdorf deklarovalo vedení KZ zájem o obnovení jednání o využití varnsdorfské nemocnice. Jednání mezi zástupci KZ a zástupci města Varnsdorf a Nemocnice Varnsdorf byla zahájena, v návaznosti na zájem Ústeckého kraje zajistit obyvatelům Šluknovského výběžku kontinuitu dostupné zdravotní péče, na konci roku 2017. KZ předpokládala etapovité zahájení spolupráce, a to nejdříve v segmentu ambulantní spolupráce formou otevření indikačních poraden v oboru gynekologie a chirurgie, které by nenahrazovaly ambulance již v místě etablované, ale pouze je doplňovaly a následně rozšiřovaly. Navrhovala v druhé etapě prohloubit spolupráci formou zřízení pracoviště jednodenní chirurgie pro obory gynekologie, ortopedie a chirurgie, přičemž jedním ze základních předpokladů bylo dořešení pro poskytovatele lůžkové zdravotní péče značně nevýhodných úhradových mechanismů jednodenní péče od pojišťoven.

Ve druhém dopise 29. ledna vedení KZ odpovědělo na starostovo pozvání do Varnsdorfu s tím, že navrhovaný termín 6. 2. 2020 pro jednání na Městském úřadě ve Varnsdorfu koliduje s již dříve potvrzeným pracovním jednáním na Ústředí VZP ČR v mimořádně důležitých záležitostech pro nemocnice KZ. "Vážený pane starosto, ze strany KZ přišla písemná konkrétní nabídka a nyní očekáváme písemnou konkrétní odpověď," jasně stálo ve druhém dopise. V něm předseda představenstva KZ Ing. Jiří Novák a generální ředitel Ing. Petr Fiala také vyjádřili překvapení z komentáře k dopisu v médiích ze strany ředitele Nemocnice Varnsdorf MUDr. Jaroslava Járy, který zájem KZ o varnsdorfskou nemocnici považuje za duplicitní.

V závěru obou dopisů představitelů vedení KZ, které jsou v příloze této tiskové zprávy, je zdůrazněno, že veškeré uvedené kroky vedení KZ směřovaly k zajištění kvalitní dostupné zdravotní péče pro obyvatele Šluknovského výběžku, což deklaroval již před zahájením jednání v roce 2017 jediný akcionář Krajské zdravotní, a. s. - Ústecký kraj.

Všechny dosavadní snahy KZ napomoci konstruktivnímu řešení především pro pacienty z regionu neguje ředitel varnsdorfské nemocnice MUDr. Jaroslav Jára, který veškeré nabídky učiněné ze strany KZ opakovaně odmítá. V současné době jsou v tomto kontextu tudíž další jednání bezpředmětná.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru