Děčín uspěl s projektem na prevenci kriminality. Hlídky budou pomáhat až do roku 2022
HLÍDKA ASISTENTŮ PREVENCE KRIMINALITY. FOTO: MP MOST
Děčín

Děčín - Až do roku 2022 budou s dohledem nad veřejným pořádkem pomáhat asistenti prevence kriminality. Město uspělo se svou žádostí o dotaci na projekt Asistenti prevence kriminality v Děčíně II.

Projekt bude financován prostřednictvím Integrované územní investice (ITI Ústecko Chomutovské aglomerace) a je realizován prostřednictvím Evropského sociálního fondu z Operačního programu Zaměstnanost. Celkové náklady projektu činí 4.324.375,- Kč, přičemž dotace pokryje 95% nákladů (4.108.156,25,- Kč) a spoluúčast města činí 5% celkových nákladů (216.218,75,- Kč).

Projekt spočívá v zapojení vybraných jedinců do systému hlídkové služby organizované Městskou policií Děčín. Projekt navazuje na již osvědčené projekty v rámci prevence kriminality. „Asistenti prevence patří k ověřeným a funkčním aktivitám, se kterými máme řadu zkušeností a které se setkávají s pozitivní odezvou ze strany obyvatel města. Až do poloviny letošního roku je zajištěno financování asistentů v rámci stávajícího projektu Asistenti prevence kriminality v Děčíně a díky schválení dotace máme jistotu pokračování práce asistentů na další dvouleté období,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Činnost asistentů řídí v terénu určení strážníci zařazení do oddělení prevence kriminality městské policie. Vedoucí asistentů jejich činnost pravidelně kontrolují, poskytují potřebnou zpětnou vazbu a vyhodnocují podněty zjištěné asistenty v lokalitách, kde působí. Činnost asistentů zahrnuje zejména dohled nad veřejným pořádkem, řešení problémů v oblasti občanského soužití, ale i spolupráci s jinými institucemi z oblasti sociálních služeb.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru