Na silnici uniklo větší množství nafty. Na místo jeli hasiči a policisté
Foto, zdroj: JSDH Benešov nad Ploučnicí
Děčín

Benešov nad Ploučnicí - Hasiči z Benešova nad Ploučnicí vyjeli v sobotu k nahlášenému úniku nafty v délce 400m na pozemní komunikaci. Při příjezdu na místo události, již zasahuje hlídka MP, která usměrňuje dopravu na místě události. Předává veliteli informaci, že došlo k úniku motorové nafty na komunikaci, skvrna se táhne od Tesca směrem do ul. Děčínská a Českolipská.

Jednotka provede průzkum a následně provádí sanaci vozovky sorbentem. Z důvodů velkého rozsahu je předána informace na KOPIS a vyjíždí dále VEA, který provádí doplnění sorbentu jednotce a dále pokračuje na žádost PČR v sanaci vozovky na rizikových místech (zatáčkách), aby nedošlo k nehodě. Obě hlídky řídí dopravu na místě události. Následně odjíždí hlídka PČR na kontrolu celého úseku. Po projetí úseku hlídkou PČR je předána informace, že únik nafty je až do obce Starý Šachov, kde již není tak velké množství skvrn na vozovce. Jednotka pokračuje v sanaci vozovky až do Starého Šachova. Po ukončení zásahu je předána informace na KOPIS, aby byla popřípadě vyrozuměna místní jednotka Libereckého kraje, neboť během zásahu jsou jednotce podány informace, že únik dále pokračuje až na Českou Lípu. Po úklidu materiálu se jednotka vrací zpět na svou základnu.

0812hasicidva

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru