Akce HAD: Policisté se zaměřili na hazard, alkohol a děti. Jeden z mladíků má malér
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Děčínsko - V noci z pátku na sobotu 9. listopadu probíhala v děčínském regionu celorepubliková akce HAZARD, ALKOHOL a DĚTI (ve zkratce HAD). Policisté ÚO Děčín prováděli kontroly ve vytipovaných restauracích, barech, nálevnách, klubech, zábavných podnicích, večerkách a obchodech s alkoholem a tabákovými výrobky.

Jejich záměrem byla především kontrola přítomné mládeže v souvislosti s užíváním alkoholu, tabákových výrobků a jiných návykových látek mládeží. V průběhu listopadového opatření tři desítky policistů společně se dvěma desítkami dalších zástupců státní správy zkontrolovali 83 lidí. Zavítali do 21 provozoven.

V průběhu jejich společného počínání odhalili jednoho chlapce pod vlivem alkoholu. Provedenou orientační dechovou zkouškou se ukázalo, že mladík je pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1.36 ‰. Jeho prohřešek policisté postupují k řešení správnímu orgánu.

"Během probíhající akce odhalili dalších sedm přestupků, které budou oznámeny příslušnému orgánu k dalšímu projednání. Tři z nich se dotýkaly zákona č. 67/2017 o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, především přestupků s ohledem na § 35 a § 36 zmiňovaného zákona. V rámci kontrol zjistili ještě dalších deset správních deliktů, které souvisejí s provozem živnosti a prostory, ve kterých jsou realizovány. Nikdo z kontrolovaných nebyl pod vlivem omamných a psychotropních látek," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru