Děčín - Hlídka strážníků městské policie přijala oznámení týkající se volně pobíhajícího psa v městské části Boletice nad Labem. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že oznámení se zakládá na pravdě a skutečně zde volně pobíhá pes, který svým neřízeným pohybem několikrát ohrozil bezpečnost a plynulost silničního provozu. Z tohoto důvodu strážníci přistoupili k jeho odchycení, které se podařilo až tehdy, kdy pes zaběhl na soukromý pozemek, ze kterého nebylo úniku.

Následnými úkony byla zjištěna majitelka psa, která se na místo dostavila k jeho převzetí. Majitelce hlídka vysvětlila, že celá věc bude zadokumentována a předána správnímu orgánu, jelikož je podezřelá z přestupkového jednání tím, že zanedbala povinnosti chovatele a neučinila opatření proti úniku zvířat, tak jak stanoví zákon na ochranu zvířat proti týrání a také povinnost předcházet poškození zdraví zvířete, která je zanesena v zákoně o veterinární péči. Za přestupek správní orgán může uložit pokutu do 50 000 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru