V děčínské nemocnici se zaměřili na prevenci rakoviny prsu. Akce přilákala i muže
Foto: Krajská zdravotní
Děčín

Děčín - Chirurgické oddělení děčínské nemocnice uspořádalo ve své poradně v pondělí 7. října den otevřených dveří zaměřený na karcinom prsu. Akce využily nejen ženy, ale i muži, které toto maligní nádorové onemocnění může rovněž postihnout.

„Chirurgie prsu je důležitou součástí operativy našeho oddělení. Tým kolem paní doktorky Vítové pečlivě sleduje trendy v této disciplíně a úspěšně je zavádí do praxe ku prospěchu našich pacientek a pacientů,“ uvedl primář děčínské chirurgie MUDr. Jan Rejholec.

1110nemdc3

Foto: Krajská zdravotní

Do poradny děčínského chirurgického oddělení zavítalo na den otevřených dveří 45 návštěvníků. „U dvou pacientek z celkového počtu příchozích zdravotní sestry odebraly krev na genetický rozbor. Dvě návštěvnice byly indikovány přímo na sál. Do naší mamologické poradny k dalšímu dovyšetření byly objednány tři pacientky,“ uvedla MUDr. Eliška Vítová.

1110nemdc2

Foto: Krajská zdravotní

Nechat si zkontrolovat prsní žlázu nechala návštěvnice Ivana z Děčína. „O dnešní akci jsem se dozvěděla ze stránek nemocnice. Chci se ujistit, zda jsem zdravá, jelikož samovyšetření prsu si sama moc často neprovádím,“ řekla návštěvnice. Pacienti po vyšetření dostávali od zdravotníků tiskoviny s radami, jak a často provádět samovyšetření prsní žlázy. Nechyběla prezentace epitéz a podprsenek využívaných po resekci prsu. U stánku Všeobecné zdravotní pojišťovny si mohli návštěvníci nechat přeměřit krevní tlak a množství tuku v těle.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru