Reorganizace policejních složek na Šluknovsku nebude. Oddělení zůstanou zachována
Ilustrační foto
Děčín

Stav policejních služeben na Šluknovsku zůstane zachován. Avizovaná reorganizace v problémových oblastech byla, i díky iniciativě vedení varnsdorfské radnice, zastavena. Krajské ředitelství Policie Ústeckého kraje přehodnotilo svůj původní plán reorganizace policejních služeben na území Šluknovského výběžku.

Obvodní oddělení policie Velký Šenov, Šluknov i Oddělení hlídkové služby ve Varnsdorfu, která měla být sloučena či zrušena, tak zůstanou i do budoucna zachována. Velkou měrou k tomu přispěla iniciativa varnsdorfské radnice.

První schůzka se zástupci PČR proběhla v srpnu v kanceláři starosty města za přítomnosti zástupců zdejšího oddělení PČR, hlídkové služby a městské policie. Druhá proběhla v polovině září s podporou Agentury pro sociální začleňování. Tlak na zachování služeben podpořili na žádost vedení města Varnsdorf i někteří poslanci. A iniciativa přinesla ovoce. Ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje plk. Mgr. Jaromír Kníže informoval dopisem starostu Ing. Stanislava Horáčka o zachování hlídkové služby ve Varnsdorfu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru