V Děčíně havaroval vlak, skoro stovka zraněných. Naštěstí jen cvičně!
Foto: HZS SŽDC
Děčín

Děčín - Ve čtvrtek 12.9. 2019 se Jednotka požární ochrany Hasičská záchranná služba Správy železniční dopravní cesty, s.o. Ústí nad Labem zúčastnila námětového cvičení složek IZS - železniční dopravní nehody s větším počtem zraněných osob. Akce proběhla na manipulační koleji v areálu depa kolejových vozidel Českých drah a.s. v Děčíně.

Po příjezdu na místo události jednotka místo zásahu uvedla do bezpečného stavu, a to vyzkratováním trolejového vedení. Dále byly nainstalovány evakuační lávky k havarovaným železničním vozům. Ve spolupráci s ZZS probíhalo třídění zraněných osob systémem „START“ a jejich vyproštění z železničních vozů, za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení Holmatro a dalších technických prostředků HZS. Celkem bylo evakuováno a předáno záchranářům 98 zraněných osob.

1509nehodadva

1509nehoda

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru