FOTO: Hasiči likvidují dva lesní požáry. Na místa vyjelo několik hasičských jednotek a vzlétl i vrtulník
Foto z Františkova nad Ploučnicí, zdroj: JSDH Staré Město
Děčín

Děčín - S rozsáhlým lesním požárem ve Františkově nad Ploučnicí bojuje od středečního odpoledne několik hasičských jednotek. Nad fotbalovým hřištěm hoří les a další travní porost v okolí. S hašením také pomáhá vrtulník. Podle prvotních informací hoří v těžko přístupném terénu, na ploše přibližně 100x300metrů. Hasiči budou na místě pravděpodobně až do zítřejšího dne. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a to z důvodu počtu nasazených jednotek.

K dalšímu požáru lesního porostu dochází nad Prostředním Žlebem, kde hoří plocha přibližně 30x50metrů. Na místo vyráží další jednotky ze širokého okolí. Na místě zatím zasahují jednotky z Děčína, Křešic, Horního Žlebu, Jílového, Libouchce a Boletice nad Labem. Podle informací bude povolán i vrtulník.

 

Zatím se jedná o prvotní informace z obou zásahů.

1007TomasFaix

Foto z Františkova nad Ploučnicí, zdroj: Tomáš Faix

1007StareMestotri

Foto z Františkova nad Ploučnicí, zdroj: JSDH Staré Město

1007StareMesto

Foto z Františkova nad Ploučnicí, zdroj: JSDH Staré Město

1007BuldogSchelzig

Foto z Františkova nad Ploučnicí, zdroj: Buldog Schelzig

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru