Otrávily se děti na táboře z jídla? Evakuační autobus hasičů je v noci rozvážel po nemocnicích v kraji!
Evakuační autobus hasičů přijíždí k mostecké nemocnici. Foto: Michal Hrdlička
Děčín

Ústecký kraj – Hasičský záchranný sbor se v noci ze středy na čtvrtek zapojil do pomoci dětem z letního tábora v Žerotíně na Lounsku. Měly je postihnout zdravotní potíže zažívacího charakteru.

Hasiči byli požádáni o pomoc krátce před devátou večerní. Jednalo se o více než dvě desítky dětí, které doprovázeli čtyři dospělí. „Byli rozvezeni po nemocnicích v Mostě, Teplicích a Ústí nad Labem,“ potvrdil naší redakci mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Lékaři Krajské zdravotní v noci vyšetřili v mostecké nemocnici sedm dětí, které po ambulantním ošetření propustili domů. Dalších šest dětí vyšetřili lékaři v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. I tyto děti byly po vyšetření z nemocnice propuštěny domů. Deset dětí bylo hospitalizováno v Nemocnici Teplice. „Všechny děti zvracely, pravděpodobnou příčinou je otrava z jídla. Děti hospitalizované v teplické nemocnici by měly být z nemocnice propuštěny během dnešního dne,“ uvedl Martin Klimeš ze Střediska komunikace Krajské zdravotní.

Hlavní vedoucí tábora v Žerotíně s redakcí odmítla komunikovat. (oh, zap, vev)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru