Město Jílové: Zmenšujte objem vytříděného odpadu
Ilustrační snímek, foto: Tomáš Straka
Děčín

Jílové - V našem městě máme celkem 96 barevných kontejnerů na tříděný odpad. Někdy jsou tyto nádoby přeplněné, což bývá často způsobené nedostatečným využitím celého jejich objemu. Častější vyvážení barevných kontejnerů není ekonomické, pokud se nevyužívá jejich celková kapacita, ale sváží se pouze vzduch. Toto samozřejmě platí i pro vytříděné odpady odkládané do pytlů v zástavbě rodinných domů.

U vytříděného odpadu před vložením do kontejneru nebo pytle co nejvíce zmenšete jeho objem, např. PET láhve sešlápněte, papírové a kartonové obaly rozložte, případně rozřezejte, apod. Dalším důvodem přeplněnosti mohou být nevhodně zaparkovaná auta, především v sídlišti, která brání řádnému svozu kontejnerů s odpadem. Žádáme všechny řidiče, parkujte své automobily tak, aby nebránily řádnému svozu odpadů. V opačném případě mohou být náklady na mimořádný svoz odpadních nádob přeúčtovány majiteli špatně zaparkovaného auta. Vytříděné odpady se někdy objevují vedle barevných kontejnerů. Upozorňujeme, že vytříděný odpad patří do příslušných nádob, tj. plast a nápojové kartony – žlutý kontejner, papír – modrý kontejner, sklo – zelený kontejner, kovy – šedý kontejner, drobné elektro – červený kontejner, textil – tmavě zelený kontejner. Odkládáním jakéhokoliv odpadu mimo vyhrazená místa se fyzická osoba dopouští přestupku dle § 69 odst. 2 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, za který lze ulo-žit pokutu až do výše 50 000 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru