OBRAZEM: Záchranáři plnili úkoly inspirované skutečností. Konala se Rallye Ostrov 2019
Domácí porod opilé ženy skončil velkým krvácením. Jeden z úkolů na soutěži záchranářů. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Ostrov u Tisé – Dodávka naráží do divokého prasete, poté se řítí mimo silnici a poráží malý strom. K ženě v šoku přijíždí záchranáři. Poraněná řidička ale zapomíná, že měla v autě nepřipoutané dítě. Najdou je zdravotníci?

Mezi skalami v okolí Ostrova u Tisé v Ústeckém kraji se konal šestý ročník Rallye Ostrov 2019, soutěž posádek záchranné služby z Ústeckého kraje i sousedního Saska. A vypořádání se s následky dopravní nehody byl jeden z úkolů. I další, které čekaly na jedenadvacet posádek, byly zpracované reálně, podle skutečných událostí. Jiné zase například prověřovaly fyzickou zdatnost záchranných týmů. „Jsme záchranáři, musíme být i fyzicky zdatní,“ podotýká Prokop Voleník, mluvčí ústecké záchranky, který pozvané novináře provází vybranými úkoly.

Na stanovišti s názvem Benedikt se musejí s pomocí policistů zdravotníci pokusit oživit dva tonoucí, dospělého a dítě. I tento úkol vychází z reálné situace, ke které došlo v loňském roce na nádrži Benedikt v Mostě. Tehdy se k životu podařilo přivést zpět dítě, jeho otec bohužel i přes veškerou snahu všech přítomných zemřel.

Na jiném místě silně krvácí opilá rodička, která v domácích podmínkách přivedla na svět dítě. Křik její matky, opravdově navozená situace, to vše nutí zasahující dvojice jednat, jako by šlo o reálný výjezd. Ostatně, podívejte se na naše snímky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru