Policisté během dopravní akce odhalili jedenáct přestupků. Pět řidičů nemělo pásy, dva doplatili na rychlost
Foto: Policie ČR
Děčín

Děčínsko - Dopravní policisté během celorepublikové dopravně bezpečnostní akce v uplynulém týdnu cílili především na osádky vozidel a jejich vztah k bezpečnostním pásům a zádržným systémům. Pod drobnohledem policistům se objevilo nejedno motorové vozidlo.

Nejčastěji však osádky osobních automobilů. V průběhu pondělí 11. března se policisté pohybovali především v severní části děčínského okresu. Během akce zkontrolovali 34 vozidel a odhalili 11 dopravních přestupků.

1803pasy1

Deset z nich vyřešili v blokovém řízení a jeho prostřednictvím odevzdali do státního rozpočtu 5.700,- Kč. Zbývající přestupek odevzdali k dalšímu projednání správnímu orgánu. Dva řidiči doplatili na nepřiměřenou rychlost, která jim z peněženek odvála dohromady 1.000,- Kč. Pět řidičů čelilo následkům nepoužití bezpečnostního pásu, což se odrazilo v blokových pokutách v celkové výši 1.700,- Kč.

1803pasy2

"Nikdo z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Všechny děti, cestující s rodiči ve vozidlech, byly připoutány. Každý, kdo prošel silniční kontrolou bez poskvrny, dostal od policejní preventistky refllexní vestu a pár dalších drobností," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

1803pasy3

4x foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru