Poslanci navštívili varnsdorfskou radnici a vyloučenou lokalitu v Kovářské. Město tlačí na změnu sociálního systému
Po jednání přišla na řadu prohlídka v Kovářské ulici a návštěva jednoho z bytů. Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Vedení města přivítalo 9. srpna na tamní radnici několik poslanců. Téma? Sociální zabezpečení, zneužívání dávek, praxe a spolupráce Úřadu práce s Odborem sociálních věcí a zdravotnictví. Nechyběla ani prohlídka vyloučené lokality v ulici Kovářská.

Krátce po zasedání Rady města Varnsdorf dne 9. srpna přivítal starosta města Ing. Stanislav Horáček, místostarostové Josef Hambálek a ThMgr. Roland Solloch, radní PharmDr. Jindřich Šmíd a Ing. Bc. Petr Jakubec hned trojici poslanců. Na tamní radnici přijel poslanec Mgr. Tomáš Kohoutek, MBA., poslankyně Ing. Eva Fialová a PhDr. Olga Richterová, Ph.D. spolu s ústeckou zastupitelkou Bc. Janou Bohuňkovou. Na jednání nechyběl ani vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Mgr. Josef Fibiger, vedoucí centra Modrý kámen Mgr. Romana Cupalová, ředitelka pracoviště Úřadu práce ve Varnsdorfu Bc. Jana Šedová, DiS. a ředitel Technických služeb města Varnsdorf Roman Roubíček.

2908varnsdorf1

Zdroj: www.varnsdorf.cz

Poslanci se zajímali o zkušenosti z praxe se systémem sociálního zabezpečení, dále např. o Opatření obecné povahy týkající se doplatků na bydlení, díky němuž došlo ke zlepšení situace ve vyloučené lokalitě. Zainteresované strany popsaly skvělou spolupráci místního Úřadu práce s Odborem sociálních věcí a zdravotnictví, které funguje na skvělé úrovni, což není v jiných městech běžnou praxí. Své řekl i ředitel Technických služeb města Varnsdorf, který apeloval na poslance skrze administrativní zátěž s pracovníky, jenž mají exekuce. „Snažíme se o změnu sociálního systému. Poslancům jsme jasně ukázali, jak funguje praxe, navrhli jsme řešení, která by se dala aplikovat okamžitě. Uvidíme, co z toho vzejde. Rádi bychom rychlé a efektivní řešení, proto i nadále budeme tlačit na změnu,“ doplňuje starosta města Ing. Stanislav Horáček.

2908varnsdorf2

Zdroj: www.varnsdorf.cz

Téměř po dvouhodinovém jednání přišla na řadu prohlídka vyloučené lokality v Kovářské ulici a návštěva jednoho z bytů. Poslanci si zapsali veškeré připomínky ze strany vedení radnice. Teď je to pouze na nich, zda se dočkáme reformy systému sociálního zabezpečení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru