Obyvatelé Varnsdorfu sesbírali v rámci akce Ukliďme Česko téměř tři tuny odpadu
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Více než sto třicet dobrovolníků pomáhalo v sobotu 7. dubna vyčistit parky, lesy a veřejná prostranství ve Varnsdorfu od černých skládek a odpadů. Cílem této celorepublikové akce je snaha uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek na území celé České republiky.

Jen ve Varnsdorfu se během sobotního dopoledne podařilo zcela naplnit osm Multicar. Odvoz odpadu zajistily Technické služby města Varnsdorf.

Odbor životního prostředí určil celkem šest znečištěných míst, do kterých se dobrovolníci rozdělili. Každá úklidová četa tak měla svého „velitele“, který na daném stanovišti rozdával plastové pytle a rukavice dobrovolníkům. Někteří dokonce přišli s vlastní výbavou. Ruku k dílu přiložil také skautský oddíl pod vedením Petra Rybníčka, za což jim patří velké poděkování.

Jedním ze stanovišť byla tradičně oblast Mašíňáku a hřiště za nemocnicí. Právě tento prostor se v posledních letech změnil na vyhledávané rekreační místo pro celé rodiny, proto radnice dbá na to, aby místo bylo čisté. „Odpadu je tu zhruba o polovinu méně než v loňském roce, což mě těší,“ kvitoval tajemník Městského úřadu Varnsdorf Ing. Radek Kříž, jenž uklízel právě v této oblasti. „Pod hrází jsme odhalili nelegální černou skládku, která skrývala různé poklady,“ doplnil.

Zvýšený počet dobrovolníků byl vidět také v lokalitě vlakového nádraží. I zde se projevilo, že úklid v minulých letech měl smysl. V loňském roce se v této lokalitě odvezlo pět Multicar, letos se zaplnily dvě. „Po loňském roce, kdy se zapojilo zhruba osmdesát dobrovolníků, vnímáme vyšší zájem a účast místních obyvatel se zájmem podílet se na tom, aby byl Varnsdorf zase o něco čistší,“ pochvaloval si starosta města Ing. Stanislav Horáček. Dále probíhal úklid v oblasti pod Hrádkem, v lokalitě Kovářská a nově také v oblasti ulic Dělnická, Žitavská a kolem rybníku Kočka. Skautský oddíl si vzal na starost oblast u hranic a kolem Valchy. Seznam nalezených věcí je každoročně pestrý. Od oblečení, přes pneumatiky až po láhve. „Chtěl bych srdečně poděkovat všem zúčastněným, že přišli a přiložili ruku k dílu. Vážím si toho,“ dodal na závěr starosta města.

Do úklidu se zapojili také žáci ZŠ Náměstí – 4. A. V pondělí 9. dubna 2018 si vzali na paškál okolí vlakové zastávky „Staré nádraží“ a během pár hodin nasbírali neuvěřitelných 28 pytlů odpadu, které žáci sami odnesli do přilehlých Technických služeb města Varnsdorf. V dalších dnech se do úklidu města zapojili také žáci ZŠ Bratislavská a Gymnázia Varnsdorf.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru