Pokáč, Kapitán Demo a další hudební hvězdy! Organizátoři odhalili první jména vystupujících při letošní Dočesné
Dočesná v minulých letech. Foto: Archiv
Co se chystá

Žatec - Největší slavnosti chmele piva u nás, žatecká Dočesná, se uskuteční ve dnech 2. a 3. září. Letos jde o její 65. ročník. A jak se zdá, mohlo by jít opět o slavnost formátu, na který jsme byli zvyklí před nucenou dvouletou kulturní pauzou.

Organizátoři na sociálních sítích postupně odhalují novinky, na které se můžeme během letošní Dočesné těšit. Kompletní program slavností je zatím ještě v přípravách, přesto už známe první jména, která v rámci Dočesné vystoupí. "V Letním kině pro vás připravujeme hudební festival, který se uskuteční pouze v sobotu od 13:00–23:00. Vystoupí Pražský výběr, Pokáč, Kapitán Demo, Václav Neckář, Olga Lounová a další. Vstupné v předprodeji do 2. září 390 KČ, na místě 490 KČ," píše se ve facebookové pozvánce na akci s tím, že program na dalších scénách zajišťují jednotlivé organizace či spolky.

Zřejmě v reakci na některé návštěvníky, které překvapil placený vstup na akci, přicházejí organizátoři s vysvětlením: "Vstupné se platí pouze do Letního kina. Ostatní scény jsou zdarma. Na koncerty jednotlivých vystupujících v Letním kině jsou částky za vstup o dost vyšší než naše cena 390/490 na cca 5 kapel. Vstupné hradí 1/6 nákladů Dočesné, zbytek se pokrývá z dotace města. Sponzorů ubývá, náklady se zvyšují i kvůli cenám energií a služeb. Honoráře kapel jsou větší."

Organizátoři už také informovali, že stánkařů i pivovarů bude letos méně. I přesto se snaží uspořádat Dočesnou v měřítku jako dříve. "No a co nás k tomuto konceptu vede? Snaha zapojit více žateckých spolků a organizací, aby byla Dočesná více pestřejší a mohly vnikat nové nápady. Po čase by akce mohla dostat jiný náboj a novou energii. Děkujeme za podporu a věříme, že nový koncept uvítáte," stoji na facebooku Žatecké Dočesné 2022.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru