Tyršova stezka bude letos s novými stanovišti. Děti za úspěšné absolvování dostanou dárek
Zdroj: www.mmdecin.cz
Co se chystá

Děčín - V září slavíme výročí narození Dr. Miroslava Tyrše, děčínského rodáka a zakladatele Sokola. Město si toto výročí připomíná už několik let velkou akcí Tyršův Děčín. Jedna z děčínských základních škol nese jméno tohoto významného rodáka a aktivně se do akce zapojuje. Nejen o Tyršově stezce si zástupci města povídali s ředitelem ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Jiřím Broučkem.

Pane řediteli, ZŠ Dr. Miroslava Tyrše neboli „Vrchličák“ připravuje již tradičně akci s názvem Tyršova stezka. Můžete tuto akci popsat, o co se konkrétně jedná, pro koho je určena?

Tyršova stezka je název pro devět stanovišť se sportovními, vědomostními, naučnými i relaxačními úkoly, např. střelba ze vzduchové pistole, jízda na koni, orientační běh a další. Stanoviště jsou rozmístěna po celém areálu děčínského zámku včetně Růžové zahrady, Mariánské louky i Smetanova nábřeží, takže jejich absolvování je zároveň i příjemnou procházkou po krásných místech našeho města. Tyršova stezka je určena pro děti mladšího i staršího školního věku. Děti v doprovodu svých rodičů a prarodičů zahajují stezku v úvodním stanu na Smetanově nábřeží, kde dostanou mapku s jednotlivými stanovišti a vydávají se plnit úkoly. Po absolvování celé stezky pak dostávají odměnu, loni například v podobě balónku, drobných cen a sladkostí. Letos nás čeká již čtvrté pokračování a musím konstatovat, že předcházející tři ročníky byly z pohledu návštěvnosti naší stezky velmi úspěšné.

Jakým způsobem se na tuto akci škola připravuje?

Připravujeme se velmi pečlivě formou porad a konzultací k náplni jednotlivých stanovišť a celkové organizaci. Jedná se o akci pro širokou veřejnost a moc nám zaleží na tom, aby byla Tyršova stezka znovu vydařená.

Zapojují se do ní učitelé i žáci?

Ano, do organizace se zapojuje kompletně celý pedagogický sbor školy a někteří dobrovolníci z řad našich žáků. Moc si vážím aktivního přístupu našich pedagogů, kteří již čtvrtým rokem věnují svůj volný čas přípravě a průběhu Tyršovy stezky, která se stává již tradiční akcí naší školy, jež hrdě nese jméno našeho slavného rodáka. Pedagogickému sboru ZŠ Dr. M. Tyrše patří mé velké poděkování.

Máte pro letošek připraveno něco nového?

Ano, máme. Chystáme částečnou inovaci našich stanovišť a pro děti máme připravené překvapení v podobě trička za úspěšné absolvování naší stezky. Kdo jen trochu zná naši školu, jistě vytuší, jakou barvu tričko bude mít.

Chystá ZŠ Dr. Miroslav Tyrše nějaké další aktivity?

Nápadů máme spoustu, ale současná komplikovaná koronavirová situace nám neumožňuje s jistotou si naplánovat to, co bychom chtěli. Aktuální novinkou je celková úprava a modernizace školního dvoru, na němž vznikne zmenšená podoba dopravního hřiště, které budou moci využívat naši nejmenší žáčci. I já se moc těším, až hřiště bude funkční a zapneme semafory. V plánu máme uspořádat celoškolní olympiádu i s olympijským ohněm. Samozřejmě bychom chtěli znovu zorganizovat už tradiční a mezi žáky populární cyklojízdu naším městem. Znovu jsme připraveni, tak jako každý rok, zorganizovat řadu sportovních turnajů, projektových dnů, cestovat s dětmi u nás i po Evropě atd. Ale především chceme v klidu bez koronaviru učit a vychovávat naše školní děti.

Tyršova stezka se koná v neděli 13. září 2020 od 14 do 17 hodin, startuje se na Smetanově nábřeží.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru