Turistická sezóna v Dolním Poohří začne bez oslav. Destinační agentura připraví sérii tipů na výlety do přírody
Naučná stezka Cesta z města z Útočiště u Klášterce nad Ohří na Měděnec. Foto: Kateřina Táborská
Co se chystá

Ústecký kraj - Slavnostní zahájení turistické sezóny v Dolním Poohří, které bylo letos naplánováno na 4. dubna do Perštejna na Chomutovsku, se kvůli mimořádné situaci v České republice neuskuteční.

S přicházejícím jarem však mohou turisté do přírody v Dolním Poohří vyrazit i bez slavnostního startu. Omezení pohybu se parků a přírody netýká.

„Mrzí nás, že se nemůžeme s našimi příznivci setkat, ale jistě bude ještě letos řada příležitostí, ať už na červencovém Dni Ohře nebo při Ohřecké Osmičce,“ říká ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Ing. Lukáš Pichlík. „Dolní Poohří nabízí mnoho příjemných parků a přírodních zajímavostí s minimem návštěvníků, které mohou v těchto náročných dnech přinést obyvatelům tolik důležitý odpočinek v přírodě.“

Mezi nejkrásnější přírodní lokality patří například zámecký park v Krásném Dvoře na Podbořansku, který je volně přístupný celoročně. Anglický park vybudovaný Janem Rudolfem Černínem patří mezi největší v republice, takže se návalu obávat nemusíte.

Pro výlet s dětmi je z Klášterce nad Ohří ideální naučná stezka Cesta z města, která začíná na okraji Útočiště a vede lesem směrem do Krušných hor na Měděnec.
Z Kadaně se nabízí procházka podél řeky – po pravém břehu ke kostelíku v Želině, po levém po naučné stezce k vodní elektrárně Želina. Proti proudu řeky se zase mohou turisté vydat na stolovou horu Úhošť, přes níž vede naučná stezka.

Na Žatecku doporučíme rodinám s dětmi zážitkovou naučnou stezku v lesích za obcí Holedeč nebo cyklostezku Ohři po levém břehu Ohře mezi Stranou a Záhořím, která je taktéž málo frekventovaná.

Mnoho nerušených turistických možností nabízí přírodní park Džbán, ať už jde o výlety na hrady Pravda či Džbán, ke Kounovským kamenným řadám nebo Naučnou stezkou Petra a Pavla na vrch Výrov.

Krátký a příjemný výlet vede z Petrohradu od zámku Hájem Petra Bezruče ke zdejší hradní zřícenině s kaplí.

Z Loun se můžete vydat na procházku k přírodní památce Blšanský Chlum s pěkným výhledem do Poohří. Z Lenešic zase vede chmelnicemi a podél Ohře místní naučná stezka. Kratším výletem je také procházka ze Stradonic na zdejší rozhlednu Stradonka, od níž můžete pokračovat dál až do Peruce.

„Turistická sezóna v České republice začne se zpožděním a památky budou ještě nějakou chvíli zavřené, nicméně jsme se přesto rozhodli 1. dubna odstartovat na našem facebookovém profilu další ročník seriálu Na vlně zážitků v Dolním Poohří. Dokud nebude obnoven běžný život, budeme návštěvníkům a obyvatelům regionu nabízet každý den alespoň podobné tipy na výlety do přírody,“ říká Ing. Lukáš Pichlík. Agentura zároveň intenzivně pracuje na nových publikacích pro letní sezónu.

„V tuto chvíli už máme ve skladu nový Magazín regionálních značek 2020 Vychutnejte si Dolní Poohří a jakmile se otevřou infocentra, začneme ho distribuovat,“ doplnil ředitel. Zároveň Lukáš Pichlík věří, že naplánované akce pro běžce a turisty Ohřecká Osmička, která startuje v Klášterci nad Ohří 26. dubna, se již omezení týkat nebudou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru