Bude to hokejová událost! Za týden se utká Verva se Spartou v Drážďanech pod širým nebem!
Drážďanský Rudolf Harbig Stadion. Zdroj: HC Verva Litvínov
Co se chystá

Litvínov, Drážďany - Historicky první zápas Litvínova pod širým nebem se odehraje 4. ledna 2020 na fotbalovém stadionu Dynama Drážďany. Bude mimořádnou událostí pro klub, fanoušky i celou extraligu.

Verva jako třetí extraligový klub odehraje po vzoru NHL zápas pod širým nebem. Po Pardubicích a Brnu se tak i Litvínov dočká vlastního „Winter Classic“. Verva bude hostit na drážďanském Rudolf-Harbig stadionu Spartu Praha. Díky spolupráci s německým hokejovým klubem Dresdner Eislöwen, který ve stejný termín hostí utkání DEL2 s Lausitzer Füchse, bude ohrožen extraligový rekord v počtu fanoušků, který drží brněnská Kometa, která při utkání se Spartou za Lužánky přilákala do ochozů 21 500 fanoušků.

Stadion vlastní město Drážďany. Kapacita jest 32 085 sedadel, přičemž při mezinárodních zápasech je počet omezen na 27 tisíc. Své zápasy tu hraje Dynamo Drážďany, jenž aktuálně působí v druhé nejvyšší lize.

Klub bude zajišťovat hromadnou dopravu fanoušků z Litvínova do Drážďan. Počítá se s několika autobusy podle zájmu fanoušků. Vedení Litvínova se dohodlo Českými drahami na vypravení vlakového speciálu do Drážďan na Open Air 2020. Vlaková souprava bude čítat osm vagónů, které vyrazí přímou cestou z mosteckého nádraží do německých Drážďan. Po skončení celé akce odjede vlak opět přímou cestou na mostecké vlakové nádraží. Lístky na vlak jsou vyprodané, oznámil klub už 10. prosince.

Do Drážďan můžete samozřejmě dojet i po vlastní ose. Parkování v blízkosti stadionu je problematické, můžete však využít záchytná parkoviště. Více informací najdete například ZDE.

Vstupenka na Open Air utkání bude fungovat zároveň jako jízdenka do MHD po celých Drážďanech. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru