28 tipů na víkend! Nevíte, co dělat? Tady si vyberete ze skvělých akcí po celém kraji
Kam vyrazíte? Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Přemýšlíte již o tom, co podniknete o víkendu? Tak se podívejte na přehled akcí, které se o víkendu uskuteční nejen v našem kraji.

V Mostě se dnes uskuteční velká slavnost, která k přesunutému děkanskému kostelu každý rok přiláká mnoho tisíc lidí. Slavit budou i v Mariánských Radčicích, Proboštově u Teplic či v Rumburku, v Lounech a v Krušovicích se bude oslavovat pivo, v Račetících poměřovat cibule a bude toho mnohem víc.

V rámci Dnů evropského dědictví ( European Heritage Days, dále EHD ), které se konají každoročně v září v mnoha městech a obcích po celé Evropě, v zemích, které přistoupily k Evropské kulturní konvenci a které letos připadají na tento nadcházející víkend, se v sobotu a neděli otevřou nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné.

Podívejte se na nejzajímavější tipy na to, kam můžete o víkendu 14. a 15 září v našem kraji vyrazit a připojujeme ještě 3 tipy navíc.

LOUNSKO

Louny

14. ZÁŘÍ. PIVNÍ SLAVNOSTI BEER FEST ZICHOVEC 2019 V LOUNECH – OD 10 HODIN

  • Rodinný pivovar Zichovec zve na pivní slavnosti, které se uskuteční v sobotu v areálu pivovaru. Kromě prohlídky pivovaru a více než 40 druhů piva se vás čeká spoustu dobrého jídla od regionálních výrobců, hudební produkce po celý den: MUCHA, PLEXIS a SKYLINE, pivní soutěž o hodnotné ceny, program pro děti a půlnoční překvapení.
  • Vstupné neuvedeno

Postoloprty

14. ZÁŘÍ - MUSICA APOSTOLORUM – OD 19.30 HODIN

  • V Postoloprtech probíhá od pátku festival klasické hudby Porta Apostolorum. Hudba rozezní kostel Nanebevzetí Panny Marie. V sobotu vás od 19,30 hodin čekají hornisté České filharmonie Ondřej Vrabec a Hana Sapáková a na lesní rohy zahraje Daniela Roubíčková a Michaela Vicencová.
  • Vstupné dobrovolné

Stekník

14. A 15. ZÁŘÍ - DNY EHD - ZÁMEK STEKNÍK – OD 10 HODIN

  • Zámek Stekník v rámci Dnů evropského dědictví zve ve spolupráci s Chmelařským institutem a organizací Místa zblízka na slavnostní otevření chmelových stezek ve Stekníku, čeká vás komentovaná prohlídka nových naučných stezek ve chmelové krajině, informace o historii pěstování a zpracování chmele a zajímavosti obce Stekník. Prohlídku povede botanik Jan Albert Šturma. Od sobotního odpoledne se v zámecké zahradě uskuteční výstava historické vojenské techniky a předmětů s vojenskou tématikou, která bude pokračovat i v neděli.
  • Vstupné 50 Kč, děti do 6 let zdarma.

CHOMUTOVSKO

Jirkov

14. ZÁŘÍ – JIRKOVSKÁ HORNICKÁ POUŤ – OD 12 HODIN

  • Padesátý první ročník tradiční jirkovské pouti, se uskuteční v sobotu. Program je připraven na dvou scénách, na té hlavní, na náměstí Dr. E. Beneše zahrají Krušnohorští muzikanti, Anna K., Perutě, Crazy Dogs a Jasná Páka. V Kostelní ulici bude rozprostřena country a folk scéna, kde uslyšíte Nepřátelé rytmu, A. Radimcovou, Album, Pepu Štrosse či Jindru Kejaka.
  • Vstupné neuvedeno

tipy1

 

Račetice

14. ZÁŘÍ - SLAVNOSTI CIBULE – OD 10 HODIN

  • V Račeticích se v sobotu 14. září konají oblíbené Slavnosti cibule. Letos jde o jejich 9. ročník. Opět si tady budete moci zakoupit kvalitní cibuli a ochutnat cibulové dobroty, dokonce třeba i cibulové pivo. Těšit se můžete také na různé soutěže, výstavu zemědělské techniky, jarmark a další opravdu bohatý doprovodný program. Zahraje i několik kapel. Program najdete v našem článku zde.

 

Kadaň

14. ZÁŘÍ - UNITED COLORS – OD 14 DO 15.30 HODIN

  • Na Mírovém náměstí v Kadani se uskuteční v sobotu festival národnostních menšin. Čeká vás setkání plné hudby i nejrůznějších dobrot. Přijďte ochutnat národní speciality, dozvědět se něco o národních zvycích a poznat své spoluobčany. Uvidíte, že v našem městě se skrývá celý svět! I tentokrát to bude pořádná exotika, představí se například Nepál, Litva, Francie, Filipíny, Švédsko a další.
  • Vstup zdarma

Kovářská

14. ZÁŘÍ - 75. VÝROČÍ LETECKÉ BITVY NAD KOVÁŘSKOU – OD 10 HODIN

  • Připomeňte si v sobotu leteckou bitvu nad Krušnohořím, na akci, kterou pořádá Muzeum letecké bitvy nad Krušnohořím pořádá akci k 75. výročí této bitvy. Čeká vás setkání s leteckými veterány, návštěva místa havárie jednoho z letounů, přehlídka historických válečných vozidel, výstava RC modelů a mnoho dalšího v rámci sobotního celodenního programu.
  • Vstupné neuvedeno

MOSTECKO

Most

14. ZÁŘÍ - MOSTECKÁ SLAVNOST 2019 – OD 12.30 HODIN

  • Známí hudebníci a kapely, ale i místní muzikanti. K tomu tři pódia a stany s občerstvením. To bude Mostecká slavnost, která se v sobotu 14. září. Odstartuje průvodem, jenž se rozpohybuje ve 12:30 od magistrátu v čele s vedením města, vlajkonošem, havíři, skauty a dobrovolnými hasiči. Nedílnou součástí průvodu budou mažoretky, tanečnice, sportovní kluby, kapela Mostečanka, Big Band Zdeňka Tölga či hasičský vůz. U kostela vás pak čeká na hlavní stage vystoupení kapel O5 a Radeček, Emma Drobná, Ewa Farná, Lipo, Wohnout a Škwor. Na druhém podiu bude prostor pro kapely Mostečanka, Meppel, Petr Spálený, Big Band Zdeňka Tölga, Czech it, Maylive. Třetí pódium bude vyčleněné tak trochu alternativě. Těšte se na Homola band, Definitivní Ententýk, Adélu Radimcovou a Catchfly, Holbornstereo či Visací zámek a Starou školu. Čtvrtá stage má patřit Docela malému divadlu a Albertíkově show.
  • Vstup zdarma

14. ZÁŘÍ – BENEFIČNÍ FOTBALOVÉ UTKÁNÍ – OD 14 HODIN

  • V sobotu dne 14. září 2019 se uskuteční benefiční fotbalové utkání mezi týmem policistů a hasičů proti družstvu známých osobností Real Top Praha. Zápas se odehraje v areálu fotbalového klubu Baníku Souš v Mostě od 14 hodin. Akce s oficiálním názvem „Pomáháme těm, co pomáhají“ se uskuteční v rámci podpory Nadace policistů a hasičů. Cílem Nadace policistů a hasičů je podpora rodin policistů a hasičů, kteří zemřeli nebo byli těžce tělesně postiženi v přímé souvislosti s výkonem služby. Výtěžek z celé akce bude věnován na podporu Nadace policistů a hasičů. Záštitu nad akcí převzal krajský policejní ředitel plk. Mgr. Jaromír Kníže. Fotbalové utkání připravilo Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje ve spolupráci s fotbalovým klubem Baník Souš. Součástí akce bude i ukázka techniky policistů a také autogramiáda se známými osobnostmi, které se utkání účastní. V pauze mezi poločasy budou zástupcům Nadace policistů a hasičů předávány finanční šeky. Za fotbalový tým Real Top Praha nastoupí Jan Blažek, Jaromír Bosák, Jakub Děkan, Ladislav Hampl, Leoš Noha, Jiří Ployhar, Jakub Štáfek a další známé osobnosti.
  • Vstupné 20 korun, děti zdarma

0309plakat

15. ZÁŘÍ – DNY EHD V KOSTELE NANEBEVZETÍ PANNY MARIE - OD 9 DO 16 HODIN

  • V rámci Dnů evropského kulturního dědictví můžete o víkendu navštívit i přesunutý mostecký kostel za zvýhodněné jednotné vstupné 70,- Kč.
  • Vstupné v textu

Meziboří

14. ZÁŘÍ – GULÁŠFEST – OD 15 HODIN

  • Příjemnou akci připravili na sobotu v hospůdce u sjezdovky na Meziboří. Koná se tu GulášFest. Čekají vás ochutnávky guláše, stánky s občerstvením, živá kapela a pro děti skluzavka, malování na obličej a jízdy na poníkovi.
  • Vstupné neuvedeno

Mariánské Radčice

14. ZÁŘÍ – MARIÁNSKÁ POUŤ – OD 10 HODIN

  • Mariánská pouť, jejíž již XIII. ročník pořádá obec Mariánské Radčice ve spolupráci se Severočeskými doly, se uskuteční v sobotu 14. září. Centrum obce promění na místo plné zábavy, pouťových atrakcí a stánků a místo, kde vás čeká spousta koncertů a zábavy. Pouť bude zahájena v 10 hodin v kostele Panny Marie Bolestné mší svatou. Poté bude kostel zpřístupněn veřejnosti k prohlídkám. Také hlavní scéna a historická scéna začne programem v 10 hodin. Těšit se zde můžete například na koncert Magdy Malé či Bohuše Matuše, ale to až ve večerních hodinách. Ještě před tím, zahraje Kladenská Heligonka, Ondra Krejča, folková kapela Křap, Michal Helč či Marek Černoch, vystoupí kouzelník, pro děti bude připravena pohádka, čeká vás cykloshow, skokani, či žonglér, vystoupení sboru ZUŠ Litvínov, na závěr se můžete těšit na ohňostroj. Na historické scéně bude připravena soutěž pro děti, rytířské hry pro děti, dobové tance, sokolník, rytířský turnaj na koních, trubači a dětská bitva. Po celý den bude probíhat stánkový prodej, pouťové atrakce a projížďky na koních.
  • Vstup zdarma

tipy5

Jezeří

14. A 15. ZÁŘÍ – DNY EHD - PROHLÍDKY NA ZÁMKU JEZEŘÍ – OD 14 HODIN

  • V rámci Dnů evropského dědictví se uskuteční na zámku Jezeří oblíbené "kastelánské" prohlídky pod vedením paní kastelánky Hany Krejčové v jinak nepřístupných částech zámku. Prohlídka je časově náročná, trvá přibližně 90 až 120 minut. Není vhodná pro hůře se pohybující návštěvníky a děti do 10-ti let.
  • Vstupné 100 Kč

TEPLICKO

Teplice

14. ZÁŘÍ - VÝSTAVA LILIÍ – OD 8 DO 15 HODIN

  • Zahradnictví Dvořák a syn zve na voňavou výstavu lilií. Uvidíte jich to více jak 30 druhů.
  • Lilie jsou velice dekorativní květiny, které poutají pozornost jak v květinové vazbě, tak v květináči. Mezi nejoblíbenější patří vznešené královské lilie, i ty na výstavě uvidíte. Po celý víkend se budete moci pokochat více než třiceti druhy řezaných lilií.
  • Vstupné neuvedeno

14. ZÁŘÍ - SPORTOVNÍ FESŤÁČEK – OD 13 DO 17 HODIN

  • Na Sportovní fesťáček obchodní centrum Olympia na sobotu 14. září. Bude zde více jak dvacet sportovních klubů z Teplic a blízkého okolí. Kluby si pro vás připravily ukázky, vystoupení, exhibice. Děti se budou moci zapojit během dne do sportovních aktivit.
  • Vstupné neuvedeno

Proboštov

14. ZÁŘÍ - SLAVNOSTI OBCE PROBOŠTOV – OD 13 DO 22.30 HODIN

  • Slavnosti obce Proboštov aneb Probošt Antonín se představuje budou zahájeny ve 13 hodin a pokračovat budou vystoupením dětí z MŠ a ZŠ, dále se předvedou Fríďa a Píďa na cestě kolem světa pro děti, potom zahraje od 15:00 - 16:00 - Brünnfield - folkrock, Brno, do 16:00 - 16:30 – moderátorské vstupy, reprodukovaná hudba, od16:30 - 17:30 - The RockSet - Roxette revival, od 17:30 - 18:00 - moderátorské vstupy, reprodukovaná hudba, od 18:00 - 19:30 - Elán revival, od 19:30 - 20:00 - pivní soutěže pro dospělé, 20:00 - 21:00 zahraje Sabina Křováková s kapelou, ve 21:00 - 22:00 se můžete těšit na retropárty Ein Lukesle Buntes a ve 22:00 – 22:10 na slavnostní ohňostroj. Moderátorem akce bude Zdeněk Lukesle. Připraveny budou dále atrakce pro děti i dospělé: Hrad Hroch, Human Fly, Skluzavka Klaun, Hrad Kocour v botách, Bodyzorbing dětský, ukázky historických zbraní, výuka lukostřelby, stánkový prodej, výstava závodních automobilů, Proboštovská cmunda - soutěž o nejlepší bramborák. Své kulinářské výtvory doneste mezi 13.00 a 14.00 odborné porotě k hlavnímu podiu. Bezplatné jízdy vláčku Humboldt na trase Teplice hlavní nádraží – Proboštov, hřiště - Přítkov, točna a zpět.
  • Vstup zdarma

tipy4

Duchcov

14. A 15. ZÁŘÍ – DNY EHD ANEB PROHLÍDKY SKLEPŮ NA DUCHCOVĚ – OD 10 DO 16 HODIN

  • Také na duchcovském zámku můžete navštívit zajímavé prostory. Tentokrát zámecké sklepy pod hlavním zámeckým křídlem a pod křídlem Casanovským. K zakoupené vstupence obdržíte navíc malou pozornost v podobě tištěné publikace o zámku Duchcov.
  • Vstupné 50 Kč

ÚSTECKO

tipy3

Ústí nad Labem

15. ZÁŘÍ - KONCERT U PŘÍLEŽITOSTI DNŮ EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ 2019

  • V kostele sv. Floriána zazní v rámci Dnů evropského dědictví díla autorů barokní hudby v podání Přemysla Kšici (varhany) a Miroslava Smrčky .
  • Vstupné neuvedeno

Velké Březno

14. A 15 ZÁŘÍ - DNY EHD NA ZÁMKU VELKÉ BŘEZNO – OD 10 HODIN A OD 21 HODIN

  • V hraných kostýmovaných scénách před Vámi ožijí skutečné, silné a pravdivé příběhy obyvatel velkobřezenského zámku. Prohlídky začínají v každou celou hodinu. Vstupné 120 Kč. Ve večerních hodinách pak v hraných kostýmovaných scénách před Vámi ožijí skutečné, silné a pravdivé příběhy obyvatel velkobřezenského zámku. Prohlídky začínají v každou celou hodinu. Noční prohlídka začíná v sobotu 14.9. ve 21 hodin. Cena vstupného je 135,- /osobu.
  • Vstupné uvedeno v textu

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

14. A 15. ZÁŘÍ – ZAHRADA ČECH – OD 9 DO 17 HODIN

  • Největší výstava svého druhu nejen na Severu Čech zaměřená na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody odstartovala v pátek 13. září na litoměřickém výstavišti. Výstava Zahrada Čech nabídne vyhledávaný sortiment, jako jsou sadba, cibuloviny, květiny, zahradní potřeby, zahradní technika, hnojiva, postřiky. Chybět nebude ani vše potřebné okolo domu, chalupy i zahrady z oblasti stavebních materiálů, tepelné či solární techniky, bytových doplňků a mnoho dalšího. Otevřeno bude po dobu devíti dní až do soboty 21. září, denně od 9 do 17 hodin.
  • Vstupné 150 Kč

Roudnice nad Labem

14. ZÁŘÍ – HISTORICI V ROUDNICI 2019 – OD 7.30 HODIN

  • V sobotu 14. září se do Roudnice nad Labem se opět na náměstí sjedou veteráni z různých koutů České republiky. Výstavu připravuje dobrovolné sdružení přátel historických strojů v čele s PhDr. Ondřejem Šedivým ve spolupráci s organizací Říp, o.p.s.
  • Vstupné neuvedeno

Libochovice

14. A 15. ZÁŘÍ - DNY EHD - MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA II. PATRA - OD 10 HODIN

  • Ve dnech 14. a 15. září v rámci akce Dny kulturního dědictví budou návštěvníkům zámku mimořádně zpřístupněny interiéry II. patra zámku. Tyto prostory ještě nikdy veřejnost neměla možnost navštívit. Část místností je prázdná, ale dochovaly se zde například původní tapety, ale i nešetrné opravy z let dávno minulých. Část pak slouží jako depozitáře, do kterých budou moci návštěvníci také nahlédnout.
  • Vstupné neuvedeno

tipy2

Velemín

14. ZÁŘÍ - FESTIVAL MILEŠOV – OD 13 DO 22 HODIN

  • Benefiční festival pro záchranu letohrádku a na památku Zdeňka Kaplíře ze Sulevic. Čtvrtý ročník festivalu se koná 14. září od 13:00 u letohrádku v parku zámku Milešov. Cílem akce je zviditelnit snahu obce zachránit významnou památku, získat alespoň částečné finance na její obnovu a nalézt možnosti budoucího využití letohrádku i parku. Od 11hodin se uskuteční v zámecké kapli mše za Zdeňka Kašpara Kaplíře ze Sulevic. Hlavní program proběhne v parku od 13 hodin. Čeká vás Ergo - novostředověká hudba, Amelancha – folk, Toska – ska, MudrIng – country, Šatník paní mlynářky - módní přehlídka ve stylu první republiky, Duellanti - historický šerm, Staňkorebelky - tanečnice ze Staňkovic, Dies Mortis & Grip - historické představení, Synové bouře - ohňová show.
  • Vstupné 62 Kč

DĚČÍNSKO

Děčín

14. A 15. ZÁŘÍ - TYRŠŮV DĚČÍN – OD 8 HODIN

  • Třetí zářijový víkend se ponese v duchu významného děčínského rodáka Dr. Miroslava Tyrše a bude plný sportu, kultury a zábavy pro celou rodinu. Akce Tyršův Děčín oživí nejen Smetanovo nábřeží, ale také Mariánskou louku. V sobotu 14. září 2019 se dopoledne budou moci turisté zúčastnit pochodu, fandit reprezentantům z děčínských základních škol ve speciálním závodě připraveným v duchu všestrannosti, odpoledne nás čeká hudební produkce na rogalu a v Křížové ulici. Neděle 15. září 2019 dopoledne bude patřit hlavně připomenutí osobnosti Miroslava Tyrše, který se v Děčíně narodil dne 17. 9. před 186 lety. V 10:00 hodin se uskuteční pietní akt s položením květin u Tyršovy sochy na Smetanově nábřeží za účasti zástupců města, České obce sokolské a dalších hostů, následovat bude průvod na zámek.
  • Vstupné neuvedeno

Rumburk

14. ZÁŘÍ - LORETÁNSKÉ SLAVNOSTI 2019 V RUMBURKU – OD 10 DO 17.30 HODIN

  • Celodenní hudební a divadelní program pro děti a rodiče se uskuteční v sobotu 14. září 2019 od 10.00 do 17.30 hod. Regionální zážitek Českosaského Švýcarska připravuje Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk a Město Rumburk. XXIII. Loretánské slavnosti v Rumburku jsou součástí Dnů evropského dědictví 2019. Akce se koná za podpory Sparkasse Oberlausitz – Niederschlesien. Loretánské slavnosti se pořádají v barokním areálu a mariánském poutním místě z 18. století. Je zajištěn také bohatý kulturní program.
  • Vstupné neuvedeno

STŘEDNÍ ČECHY

Krušovice

14. ZÁŘÍ – SLAVNOSTI PIVA KRUŠOVICE – OD 12 HODIN

  • Pro všechny milovníky zlatavého moku, zejména ti, kteří si libují ve značce Krušovice, určitě uvítají oslavy tohoto piva v sobotu v Krušovicích. Program bude zahájen ve 12 hodin a těšit se můžete kromě dobrého piva a výrobků z něj i na koncert kapely Megaphone, Sto zvířat, Wohnout, This, Circus Brothers, Brutus a Tři sestry. Dalším doprovodným programem bude Malalata DJs,Štrúdlové a gulášové klání, Fotbalový turnaj, zúčastnit se bude moci i prohlídky pivovaru, muzea a kaple. Celou akci bude moderovat Tomáš Matonoha.
  • Vstupné neuvedeno

NĚMECKO

Rechenerg

15. ZÁŘÍ - COLLEGIUM HORTENSIE – OD 14 HODIN

  • Hudební fajnšmekři mají příležitost poslechnout si jeden z nejvýraznějších pěveckých souborů Ústeckého kraje, teplický sbor Collegium hortensie. Daří se mu objevovat dávno zapomenuté skladby a vracet jim zašlou slávu. Stejně, jako uvádět do života skladby nové. Soubor je velmi flexibilní a dokáže vystupovat v komorních pěveckých sestavách až po velká vokálně-instrumentální tělesa. V neděli, 15. září, se v rámci finálního zakončení akce z minulého víkendu, symbolického propojení moldavské a freiberské dráhy, uskuteční chrámový koncert sboru v Německu. Bude se konat v nádherném prostředí rechenberského kostela v Rechenergu, které bylo místem konání programu symbolického propojení na německé straně. Koncert začne ve 14 hodin a posluchači i zde uslyší biblické oratorium Saul.
  • Vstupné neuvedeno

Köningstein

14. ZÁŘÍ - HŘMĚNÍ DĚL NAD ÚDOLÍM ŘEKY LABE – OD 10 DO 17 HODIN

  • Zažijte historii na vlastní kůži. Více než 250 kanonýrů v uniformách a historické osobnosti oživí historii pevnosti Köningstein v sobotu 14. září. V tento den bude odpáleno 30 přesných kopií historických děl ze 14. až 19. století. O hudbu k pochodu se postarají bubeníci. Zámecká stráž zámku Schönburg v Hluchově (Glauchau) z roku 1757 (Schloßwache 1757 zu Schönburg Glauchau) předvede na náměstí Paradeplatz vojenské cvičení a nácvik střelby. Saští lancknechti, příslušníci pruských dělostřeleckých brigád a řada dalších odborníků Vám zblízka vysvětlí způsob funkce děl. Saský královský inženýrský pluk 1813 (Königlich-Sächsische Ingenieurkorps 1813) představí tehdejší měřicí přístroje a předvede způsob práce sapérů. Představí postup, kterým vznikaly mapové náčrty a jak bylo prováděno zaměření pro vybudování dělostřeleckých baterií a mnoho dalšího.
  • Vstupné 12 €

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru