Noc kostelů: Po celé republice se opět otevřou kostely a kaple. Premiéry se dočká také Červený kostel
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Varnsdorf - Po roce se opět ve večerních hodinách otevřou kostely a kaple v celé republice v rámci akce Noc kostelů. Letos se své premiéry dočká také obnovovaný Červený kostel.

Poprvé za dobu, kdy se město Varnsdorf stalo vlastníkem kostela, se zapojuje do celostátní akce, kdy se ve večerních hodinách otevírají kostely široké veřejnosti a pro návštěvníky se připravuje program. V pátek 24. května si město Varnsdorf připravilo menší program, během kterého budou moci návštěvníci nahlédnout do částečně zrekonstruované hlavní lodi kostela, seznámit se s průběhem oprav, prohlédnout si dobové záběry z období stavby a následného provozu kostela a občerstvit se.

Program zahájí v 17 hodin vystoupení dětského sborečku ze Základní školy Karlova. Vždy v celou hodinu, tedy v 18, 19 a 20 hodin bude komentovaná prohlídka s krátkou videoprojekcí a hudebním vstupem sboru Apoštolské církve. Na závěr celé akce vystoupí při svíčkách žákyně Základní umělecké školy Varnsdorf pod vedením Kateřiny Müllerové. Poté se vchod kostela opět uzavře a stavba bude vrácena řemeslníkům k dalším opravám, které kostel v letošním roce čekají.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru