Pivní cesta, vrcholky hor či lanovka. Město tisíce příběhů nabízí výlety všech chutí
Komáří vížka. Foto: VisitTeplice
Výlety

Teplice ‒ Letošní turistická sezóna je ve znamení tuzemských výletů. Teplice a jejich okolí těží z toho, že mají co nabídnout jak příznivcům historie, tak vyznavačům přírody, ale fanouškům techniky, obdivovatelům šperků i lidem, kteří si rádi pochutnají.

Společnost VisitTeplice připravila balíčky výletů pro každého. „Dali jsme dohromady několik tras, aby si Teplice užil každý, ať už od cestování očekává cokoli. Můžu zaručit, že se u nás nikdo nebude nudit,“ slibuje Pavla Lehnerová, výkonná ředitelka VisitTeplice.

Jedna z variant láká na zámek Duchcov, kde svoje poslední roky strávil psaním svých pamětí světoznámý milovník žen Casanova. Z vyhlídky Komáří vížka turisté sjedou dolů nejdelší sedačkovou lanovkou ve východní Evropě a projdou si bývalou důlní štolu Starý Martin, kterou loni zapsalo UNESCO na Seznam světového kulturního dědictví.

Technické unikáty přibližuje i cesta na zámek Jezeří, který byl do dnešní barokní podoby přestavěn z renesančního slohu, přičemž původně šlo o gotický hrad. Ze zámku míří cesta na Fláje, jedinou pilířovou přehradní nádrž v Česku.

Jiná trasa nabízí výlet na horu Doubravku, odkud je dokonalý výhled na lázeňské město Teplice i Krušné hory. Na Doubravce je k vidění středověký hrad vystavěný rodem Vřesovců mezi patnáctým a šestnáctým stoletím.

Sladké mámení je trasa, která nabízí prohlídku města Třebenice, proslulého českými granáty ‒ ve zdejším muzeu je k vidění replika šperků Ulriky von Levetzow, které jí daroval básník Johann Wolfgang von Goethe. V úpatí zříceniny hradu Košťálova pak výletníci navštíví i místní Čokolaterii.

Pro milovníky národního moku je určená Pivní cesta, která začíná v pivovaru v Oseckém klášteře a přes rodinný pivovar Zichovec a Biskupský pivovar v Litoměřicích vede do teplického pivovaru Monopol, který v minulosti fungoval také jako Varieté U Labutě.

Jednotlivé výlety trvají od tří do téměř sedmi hodin a vyjdou na 200-790 korun pro dospělého.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru