Pojďme ven, je krásně, radí zdravým uznávaný lékař Pavel Sušický. A tady je tip na výlet
Vydejte se někam, kde zatím nejsou davy. Využijte třeba náš tip na výlet. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Ústecký kraj – Řada vládních opatření má sloužit k zabránění šíření onemocnění Covid-19. Mnoho lidí logicky často z obav o své zdraví zůstává zavřených doma. Uznávaný ústecký lékař Pavel Sušický v krásném počasí doporučuje všem, kteří nejsou v karanténě, vyrazit na procházku do přírody.

„Pojďme se projít, je krásně. Trochu si při zdravém pohybu vyčistíme hlavu a zvýšíme hladinu vitamínů D, který potřebuje sluníčko a je moc dobrý na imunitu a snad i proti nádorům. Tak pěkné odpoledne všem,“ napsal na sociální síť oční lékař.

„Všichni, kteří mají nařízenou karanténu, ať se řídí pokynů svých lékařů a hygieniků,“ dodal pro e-deniky.cz Pavel Sušický.

Ani lidem v karanténě nebrání za dodržení určitých podmínek vyrazit na čerstvý vzduch. „Mohou na zahrádku u svého domu. Vyvenčit svého domácího mazlíčka. Vyjít s ním na procházku kolem svého domu, ale musí se vyhýbat přímého kontaktu s okolím,“ dodala Lenka Šimůnková.

Pravidla domácí karantény

  • přerušení veškerého společenského života, zdržovat se v domácím prostředí
  • separovat osobu v karanténě od ostatních členů domácnosti, např. oddělený samostatný pokoj
  • omezit co nejvíce kontakt s lidmi a chození mimo domov
  • při kontaktu s ostatními členy domácnosti užívat roušku, snažit se o co největší izolaci
  • o nákup potravin požádejte rodinu nebo si je objednejte prostřednictvím internetové rozvážkové služby - plaťte dopředu a požádejte kurýra o ponechání nákupu před dveřmi
  • koupelnu a toaletu užívejte odděleně a po použití vždy vydesinfikovat
  • pokud vlastníme domácího mazlíčka a není nikdo, kdo by vám pomohl s venčením, můžete ven pouze na nezbytně nutnou dobu za podmínky maximálního vyhýbaní se kontaktu s lidmi

Tip na výlet

Chcete se vydat na hezká místa, kde nebudou davy? Vydejte se na Hrobčicko. Jde o region kousek od Bíliny, ale i Mostu či Loun. Silnicí z Hrobčic na Mrzlice dojedete při výjezdu z obce Hrobčice k závoře po pravé straně. Tam můžete nechat auto a po zhruba dvou stech metrech dojdete po stezce proti proudu potoka Syčivka do vznikajícího Údolí dinosaurů. Stojí tam již pěkně vybarvený tyranosaurus, obec tam nechává instalovat naučné cedule. Další prehistoričtí tvorové tam budou přibývat. Když budete mít dost elánu, můžete cestou vystoupat do pohádkového lesa, který se nachází nad polem nad Údolím dinosaurů.

Když už budete zpátky v autě, dojeďte si i do blízkých Mrzlic. Tamní kostel uvidíte z dálky. Jde o příjemné místo, kde najdete dětské hřiště i turistické odpočívadlo, kde si můžete udělat třeba piknik. A uvidíte odtud do krajiny. Majestátně se před vámi bude rozkládat třeba vrch Bořeň. Možná občas potkáte nějakého cyklistu, ale v tuto časnou jarní dobu zde určitě nebudou davy.

Kudy tam

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru