Udělejte si procházku: Eduardova skála nabízí nádherný pohled do Krušných hor
Foto: redakce
Výlety

Krušné hory - Eduardova skála byla dříve známá jako Eduardův kámen. Skála dostala jméno podle Eduarda Täubnera - městského rady a předsedy horského klubu Jirkov.

Je to vyhlídková skála ve tvaru sedící žáby nebo chameleona, kterou turisté najdou v Chomutovské části Krušných hor, konkrétně asi 55 m od osady Malý háj a 400 m od osady Rudolice v Čechách.

Tvoří západní předvrchol Lesenské pláně, který je dobře viditelný už z dálky. Z vrcholu je nádherný výhled do okolí, hlavně na západ. Na jihovýchodě je vidět Medvědí skála, Lesenská pláň, Liščí vrch, na severu Hora Svaté Kateřiny. Na západě zase osady Malý Háj a Rudolice v Horách, o něco dál pak Kamenný vrch, údolí Telčského potoka a vrcholy Krušných hor. Na jihu zase osada Lesná.

Skálu tvoří hrubozrnná dvojslídná žula. Skalní bloky jsou erozí zaobleny do bochníkového tvaru. Na své tu kromě turistů přijdou i horolezci. Jižní a východní strana Eduardovy skály společně dvěma přilehlými skalkami jsou totiž oblíbeným horolezeckým místem. Je tu celkem 30 cest převážně 3. až 5. stupně obtížnosti.
Při návštěvě této části Krušných hor určitě stojí za to Eduardovu skálu navštívit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru