Foto: Město Varnsdorf
Děčín

Varnsdorf - Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny Světlé 3014. Varnsdorf navíc uspěl s žádostí o dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR z programu Nová zelená úsporám.

Další rozsáhlou investiční akcí pro letošní rok bude zateplení dvanáctipatrového panelového domu v ulici Karolíny Světlé, který má 59 bytových jednotek o velikosti 3+1, 2+kk a 1+1. Ten je poslední v majetku města, který čeká na rekonstrukci. „V současné chvíli běží nutná administrativa. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by během června dojít k předání k staveniště a následně zahájení prací,“ vysvětluje místostarosta města Jiří Sucharda.

Předmětem zakázky je zateplení obvodového pláště domu včetně provedení nového střešního pláště, zasklení lodžií a úprava obou vstupů do objektu. Termín realizace se bude odvíjet v závislosti na uzavření smluv o dílo, stavební práce by poté měly trvat šest měsíců. Cena díla bude závislá na výběrovém řízení, město má však v rozpočtu připraveno šestnáct milionů korun.

Varnsdorf za poslední roky investoval desítky milionů korun do zvelebování panelových a bytových domů v jeho majetku. V loňském roce prošel rekonstrukcí pečovatelský dům v Lesní ulici a panelový dům v Kmochově ulici. Před čtyřmi roky dostaly zase nový kabát panelové domy v Křižíkově ulici nedaleko plaveckého bazénu.

Město připravuje i další investiční akce. Jednou z nich bude celková rekonstrukce administrativní budovy s vrátnicí u varnsdorfské nemocnice, která byla postavena v akci Z a byla dokončena v roce 1958. Kromě výměny oken, nové střechy a zateplení se tak počítá i s úpravnou vnitřních prostor. V současné chvíli se dokončuje projektová dokumentace.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru