Nutriční poradkyně budou do Rumburku dojíždět jednou týdně. Foto: Krajská zdravotní
Děčín

Rumburk – Rumburská nemocnice spadá již třetím rokem pod Krajskou zdravotní, konkrétně pod Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem. Jednou z velkých výhod propojení nemocnic je možnost efektivního využívání kapacit obou zařízení tak, aby byla obyvatelům Šluknovského výběžku zajištěna co nejdostupnější a nejkvalitnější zdravotní péče. Aktuálním příkladem spolupráce obou nemocnic je zahájení chodu nutriční ambulance v Rumburku.

 Ta bude sloužit klientům, kterým vstoupila do života nemoc a vhodně zvolená výživa jim pomůže k rychlejšímu zlepšení zdravotního stavu.

Pro pacienty s potřebou nutriční podpory z celého Šluknovského výběžku je skvělou zprávou otevření kvalifikovaného pracoviště v okolí jejich bydliště a přímo v budově rumburské nemocnice. „Nově otevřená nutriční ambulance je určena nemocným pacientům odkázaným na umělou výživu, například s umělým vývodem střeva. Těmto pacientům se nyní přiblíží konzultační pracoviště a nemusí dojíždět mimo region. Zdejší detašované pracoviště poskytuje i podporu nemocným vedeným v Centru klinické výživy a intenzivní metabolické péče v ústecké Masarykově nemocnici, kteří bydlí v Rumburku a širším okolí,“ kvituje otevření nové ambulance ředitel rumburské nemocnice MUDr. Michal Tichý, Ph.D., MPH. a dodává: „Cílem nutriční ambulance není poskytování běžného výživového poradenství pro sportovce nebo osoby s nadváhou bez dalších onemocnění, ale pacientům, kterým do života vstoupila nemoc.“

„Dále očekáváme, že do nutriční ambulance budou docházet i pacienti s komplikovanou podvýživou, obezitou spojenou s onemocněním diabetes mellitus, které řešíme nejčastěji i na odděleních nemocnice. Pacienti se s námi také mohou přijít poradit ohledně dietního režimu po operacích,“ doplňuje nutriční terapeutka Andrea Chajdurová. 

Objednávání pacientů:

PONDĚLÍ   8:00 - 11:00 

Ordinační hodiny:

STŘEDA     13:00 - 14:00   

 

NUTRIČNÍ AMBULANCE

Umístění: U Nemocnice 1298/6, Rumburk (vchod ze dvora)

Do ambulance je nutné objednání předem. Doporučení nutné není.

Objednat se můžete na telefonu +420 799 173 716 každé pondělí.

Činnost ambulance zajišťují kvalifikované nutriční terapeutky ve spolupráci s nutricionistou vykonávající supervizi. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru