Frankie & The Deadbeats natočili videoklip v zaniklé obci Sluková na Děčínsku
Skupina Frankie & The Deadbeats
Zajímavosti

Valkeřice - Skupina Frankie & The Deadbeats natočila videoklip k písni Cowboys & Dreamers v zaniklé obci Sluková, části obce Valkeřice v okrese Děčín.

Klip nové americana country kapely sestavené z členů stálic klubové scény jako Prague Conspiracy, Unholy Preachers, TiNG a dalších doprovází právě vydané debutové album The Shining. Album je k poslechu na všech streamovacích platformách, do konce září vyjde pod vydavatelstvím Pushteek Records také na kazetách a vinylech.

Petičlenná formace městských kovbojů klip natáčela v trampské osadě Unie. Obec Sluková během 60. let takřka srovnala se zemí tehdejší komunistická vláda. Z místa se poté stalo oblíbené útočiště trampů. Vytvoření klipu se chopil režisér Vladimír Turner a kameraman Petr Racek.

„Při hledání místa na natáčení klipu jsme chtěli, aby bylo historicky spojeno s trampingem. To srub a jeho liduprázdné okolí, kde během corona krize žili naši kamarádi Petr a Anička Culkovi, naprosto splňuje. To, že má tohle místo absolutní genius loci a pohnutou minulost, dodalo atmosféře klipu to, co jsme hledali, ” říká frontman skupiny Frankie Knuth.

Frontmana Frankieho Knutha v pětičlenné sestavě budižkničemů (překlad The Deadbeats) v denim košilích a „koňákách” doplňují kytarista Kuba Siňor, baskytarista Štefi Kouba, hráč na pedal steel guitar a dobro kytaru Miller Harrison a bubeník Martin Slezák. Hudebníci byli doposud známí hlavně z rock'n'rollových a punkových kapel z pódií českých klubů.

„Neznám přirozenější vývoj, než je od punku ke country a folku. Ostatně dřív než punkové kapely to byli političtí písničkáři jako Woody Guthrie nebo Pete Seeger. Ctíme stále stejné hodnoty, jen jsme si k tomu vybrali jiný žánr a nasadili klobouky,” říká o změně žánru Knuth.

22. září pětice odehraje svůj první pražský koncert v klubu Futurum a oslaví zde vydání své prvotiny The Shining. Hosty večera budou hudebními cenami ověnčení Povodí Ohře a hardcore punk-rock’n’rolloví Chemtrailers. Desku natočili Ondřej Lukeš a Amak Golden ve studiu Golden Hive.

YouTube klip Cowboys & Dreamers

Album The Shining ke stažení: https://bit.ly/2YMelIF
Album The Shining stream multilink: https://songwhip.com/frankieandthedeadbeats/the-shining
FB událost koncertu 22.9.2021 Futurum: https://www.facebook.com/events/869188640299512

Facebook: www.facebook.com/FrankieAndTheDeadbeats (@frankieandthedeadbeats)
Instagram: www.instagram.com/frankieandthedeadbeats (@frankieandthedeadbeats)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru