Američan z Bostonu připravuje v hospůdce v Kostomlatech široko daleko nejlepší hamburgery
Peter Lannigan připravuje v Kostomlatech skvělé burgery. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Kostomlaty pod Milešovkou – Jestli chcete ochutnat nefalšovaný americký cheesburger, máte možnost. Jídlo vám připraví Peter Lannigan, Američan z Bostonu, který žije nyní s rodinou na severu Čech.

Peter s manželkou Kristýnou se společně se synem Oliverem a dvěma psy momentálně usadili v Česku. Kristýna pochází z Mostu, s Peterem se seznámila při své práci. Žili v USA, Řecku a nyní si staví dům v Mostě. Peter pracuje pro svoji mateřskou firmu v Americe, díky moderním technologiím to zvládá navzdory mnohatisícikilometrové vzdálenosti. A vaření je jeho koníčkem.

Každý víkend připravuje burgery, ale třeba i steaky nebo žebra v hospůdce U Kamila v Kostomlatech pod Milešovkou. „Místní si Petera hned oblíbili,“ říká Kristýna, která si v restauraci svého bratra vzala na starosti kuchyni. A že se daří a o místních dobrotách se začíná šířit samá chvála, ukazuje minulý víkend. „Doporučujeme rezervaci stolu, minulý víkend jsme chvilkama nevěděli, kam všechny usadit,“ dodává Kristýna Lannigan. Oblibě hospůdky pomáhá i to, že Kostomlaty leží na populární cyklotrase, takže jde o ideální zastávku na výletě. Na cyklisty tam opravdu myslí, na dvoře restaurace najdou bikeři i silniční cyklisté takzvaný CykloHub – místo, kde mohou kolo dofouknout nebo provést základní opravu.

A co z Peterova menu lze doporučit? Třeba právě zmiňovaný pravý americký cheesburger s kořeněnými hranolkami, na výběr je i trhaný vepřový burger, vepřová žebírka nebo steaky z hovězího chovaného na Farmě Doupov. Kdo bude mít na výletě velký hlad, může zkusit XXL burger, příznivce pálivého zase potěší jalapenos chedar burger. Víkendové večery vám pod rozlehlou zastřešenou terasou zpestří živá muzika. A ještě jedna „maličkost“, která svědčí o zapálení pro věc: V neděli dostávají malé děti burgry zdarma. Až budete přemýšlet, čím skvělé jídlo zapít, zkusit můžete i tamní kokteily. Dobrou chuť!


FB stránky zde.

Kontakt na rezervaci: 797 849 359

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru