FOTO DNE: Na dohled od Chanova stojí tisíc mrtvých Škodovek! Automobilka do nich nemá čipy
Odstavné parkoviště v Rudolicích plné škodovek obalených ochrannou fólií. Foto: e-mostecko.cz
Zajímavosti

Most - Škoda Auto se potýká, stejně jako další automobilky, s nedostatkem polovodičů. Vyrobené vozy bez čipů se hromadí na odstavných plochách. Jedna z nich je i v Rudolicích u Mostu. Na velkém parkovišti na dohled od chánovského sídliště stojí tisícovka vozů Škoda, převážně jde o model Octavia. Navážely je tam nákladní automobily.

Parkoviště v Rudolicích má padesát metrů na šířku a dvě stě metrů na délku. Na ploše deseti tisíc metrů čtverečných je kolem jednoho tisíce vozidel.

Škodovka má nyní výrobní odstávku. A ta bude delší, než se předpokládalo. Informuje o tom aktuální číslo Škodováckého odboráře. „Z důvodu zastavení provozu továrny na výrobu čipů v minulých dnech, totiž firmu Škoda zasáhl další výpadek dodávek polovodičů. Nejen, že se k původně naplánované hromadné dovolené ve 31. a 32. kalendářním týdnu připojila odstávka výroby před dovolenou, tedy ve čtvrtek 29. a v pátek 30. července, ale situace s nedostatkem čipů a dalších komponentů se zhoršila natolik, že se výroba vozů nerozjede ani ve 33. kalendářním týdnu, tedy v týdnu po hromadné dovolené,“ píše podnikový časopis.

„I v této složité situaci se nám podařilo vyjednat překážku na straně zaměstnavatele s náhradou 85 procent průměrné mzdy,“ uvedl předseda podnikové rady Jaroslav Povšík.

Škoda Auto v loňském roce dodala po celém světě jeden milion nových vozů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru